Evenimentul Zilei > Politica > Soțul lui Clotilde Armand dezvăluie legăturile USR cu Soros
Soțul lui Clotilde Armand dezvăluie legăturile USR cu Soros

Soțul lui Clotilde Armand dezvăluie legăturile USR cu Soros

În timp ce Nicuşor Dan se afla la consultări la Cotroceni, soțul vice preşe dintei Uniunii Salvați Bucureştiul, Clotilde Armand, făcea dezvăluiri incendiare. Sergiu Moroianu a recunoscut că USR a fost finanțat de Soros

Soțul Clotildei Armand, Sergiu Moroianu, a scris pe pagina sa de Facebook, ieri, un mesaj în care lansa acuzații la adresa echipei de campanie a USR coordonate de Matei Păun. La câteva ore, postarea a fost ştearsă. EVZ a încercat să afle de la Moroianu de ce a șters postarea, dar până la închiderea ediției acesta nu a răspuns.

„S-au comis abuzuri și greșeli din partea «echipei de comunicare/ campanie » coordonate de Matei Păun. Venit la USB inițial ca voluntar, Păun urmează să fie plătit cu o sumă consistentă”, a scris Moroianu. De asemenea, soțul vicepreşedintei USR a adăugat că Păun l-ar fi cooptat în echipa de campanie pe fostul şofer personal al politologului român Alina Mungiu-Pippidi, Mihai Polițeanu.


FOTO: Preşedintele USR, Nicuşor Dan FOTO: AGERPRESSoros face parte din peisaj

În continuare, Moroioanu a dezvăluit că „Roxana Wring (consilier general USR – n.red.) apropiată de ONGurile din rețeaua Soros” îl susține pe Păun, şi tot ea este cea care l-ar fi adus în organizație pe Polițeanu.

Soțul Clotildei s-a arătat revoltat de faptul că Păun ar fi încercat să o saboteze pe aceasta prin faptul că le-a interzis filialelor să o invite. „Interdicția aceasta absurdă nu a fost respectată pentru că filialele își doreau ajutorul Clotildei”, a adăugat Moroianu.

Bani risipiți

În mesajul postat, matematicianul acuză că „Banii USR au fost cheltuiți prostește pe sondaje de opinie false la supra-preț și pe <> contractate fără licitație sau transparență, inclusiv pentru salariul consistent al lui Păun”.


FOTO:  Vicepreşedintele USR, Clotilde Armand FOTO: AGERPRESMoroianu a mers mai departe cu dezvăluirile, astfel că a devoalat planul ascuns al lui Păun. „Păun a purtat în privat discuții cu PNL în numele USR, afectând grav imaginea de independență a USR față de partidele corupte din fosta USL. În urma acestor discuții, Păun a încercat să o determine pe Clotilde să «atace» la TV niște membri PNL al căror nume ea nici măcar nu-l cunoștea, în scopul de a ajuta anumite facțiuni din PNL să-și regleze conturile”. Partenerul de viață al Clotildei a explicat că, după ce Păun a fost refuzat, acesta nu a mai informat-o când era invitată în emisiuni. În opinia lui Sergiu Moroianu, „Păun a asociat imaginea USR cu activiștii LGBT și cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el”.

Dan s-a declarat mâhnit

Nicuşor Dan, preşedintele USB, a răspuns acuzațiilor tot printr-un mesaj pe Facebook. Acesta a declarat că, în campanie, l-a susținut pe Păun şi că acesta a „activat voluntar”. „Sunt mâhnit şi uluit că Sergiu Moroianu lansează în spațiul public afirmații mincinoase, multe dintre ele similare cu ale duşmanilor politici ai USR”, a susținut Dan.

Clotilde Armand a reacționat la scandalul iscat de soț. „Nu am încă un punct de vedere. Acel lucru a fost postat fără consultarea mea. Nu am ce să vă spun deocamdată. Să ştiți că nici nu am citit postarea. Azi trebuia să fie o zi dedicată muncii mele, sunt la job. O să comunic mai târziu o poziție”, a declarat ea. Clotilde Armand nu a mai avut însă nici o reacție până la închiderea ediției.

Sergiu Moroianu este cercetător la Institutul de Matematică al Academiei Române şi prieten din studenție cu Nicușor Dan. Cei trei au format nucleul care au înființat Uniunea Salvați Bucureştiul.

Contactat de Hotnews.ro, Matei Păun nu a dorit să comenteze, precizând însă că: „În momentul de față consider că poziția decentă este să las USR-ul să răspundă. Consider cele spuse ca fiind o minciună şi o calomnie”.

George Soros – în umbra USR

Preşedintele partidului Uniunea Salvați România (USR), Nicuşor Dan, şi Clotilde Armand au declarat că organizația pe care o conduc nu are nicio legătură cu Fundația Soros finanțată şi controlată de controversatul miliardar american George Soros. Jurnalistul Dan Tănasă a publicat, în luna noiembrie a.c., un document care arăta legătura dintre un candidat USR și miliardarul american de origine maghiară George Soros. Eugen- Ioan Cornea, candidat USR la Senat în județul Alba, este vicepreședintele Fundației Culturale Roșia Montană, despre care se spune că este finanțată tot de Fundația Soros. În 2009, el a încasat 20.000 de lei de la Fundația Soros, conform documentului arătat de jurnalistul Dan Tănasă.