Evenimentul Zilei > International > Soţia premierului japonez, implicată într-o dezbatere controversată. Totul a pornit de la o întâlnire cu Trump – VIDEO în articol vorbind perfect
Soţia premierului japonez, implicată într-o dezbatere controversată. Totul a pornit de la o întâlnire cu Trump – VIDEO în articol vorbind perfect

Soţia premierului japonez, implicată într-o dezbatere controversată. Totul a pornit de la o întâlnire cu Trump – VIDEO în articol vorbind perfect

Noi dispute pe reţele de socializare dar şi în presa americană despre cum a fost sfidat preşedintele Trump de către Akie Abe, sotia premierului nipon. Se spune că s-ar fi prefăcut că nu ştie engleza pentru a evita o conversaţie cu preşedintele american la un dineul oficial.

Într-un interviu pentru New York Times, Trump a declarat după summit G20, ca a mers sa discute cu Putin la cina oficială pentru că fusese aşezat lângă premierul nipon Shinzo Abe şi soţia acestuia care “e o femeie minunată, dar nu ştie deloc engleza, nici cât să zică hello” : (TRUMP: Like, not “hello.)

Presa a descoperit ulterior ca Akie Abe a studiat la o şcoală internaţională cu predare în engleză şi ca a ţinut de-a lungul timpului mai multe discursuri în engleza, unele fiind postate chiar pe YouTube.

Pe reţelele sociale, criticii lui Trump au declarat-o acum pe Abe “eroina lor”, susţinând că soţia premierului de la Tokyo s-a prefăcut, pentru a nu fi nevoită să discute cu Donald Trump.

Mai mult, Washington Post afirma că Akie Abe nu ar stăpâni foarte bine limba engleză şi de aceea s-ar fi abţinut de la o conversaţie cu liderul de la Casa Alba, dar din video prezentat mai jos, observăm că distinsa doamnă este vorbitor de enhleză.

Keynote Address – Her Excellency- Madame Akie Abe, First Lady of Japan