Evenimentul Zilei > International > „Soția” lui Putin are o avere de 20 de milioane de Euro
„Soția” lui Putin are o avere de 20 de milioane de Euro

„Soția” lui Putin are o avere de 20 de milioane de Euro

Valoarea proprietăților deținute de familia Alinei Kabaeva, fostă gimnastă, descrisă de mass-media rusă drept „soția lui Putin”, a ajuns la 1,25 miliarde de ruble (aproximativ 18 de milioane de euro), conform unei investigații a site-ul Open Media, deținut de miliardarul rus Mihail Khodorkovsky.

Portalul de știri a descoperit că doamna Kabaeva și rudele acesteia sunt proprietarii declarați a șase apartamente, două case și a patru terenuri în suprafață totală de 7000 de metri pătrați în diferite zone din Rusia. În iulie 2018, fosta sportivă a devenit proprietarul declarat al unui teren aflat de-a lungul autostrăzii Rublevo-Uspenskoye, una dintre cele mai exclusiviste zone din jurul Moscovei. Potrivit Registrului Funciar Rus, aceasta deține în satul Uspenskoye o casă de vacanță de 2.500 metri pătrați, alături de un lot de 4.500 metri pătrați,  care aparține bunicii sale, Anna Zatsepelina, din anul 2013.
Valoarea aproximativă de piață a tuturor bunurilor imobiliare pe care le dețin aceștia în Uspenskoye se ridică la 9 milioane de Euro. În cea mai recentă declarație de avere, Kabaeva a menționat câștiguri în valoare de 150.000 de euro, aferente anului 2013. În 2011, aceasta a declarat că deține economii în valoare de 1,7 milioane Euro.
În anul 2010, mama gimnastei, Lyubov Kabaeva, a încheiat un contract de comodat pe o perioadă de 49 de ani pentru un teren din orașul Esto-Sadok, din raionul Adlersky, regiunea Sochi. Printre vecinii ei se numără mai mulți directori ai Gazprom și un anume Roman Zolotov, fiul lui Viktor Zolotov, șeful Gărzii Naționale Ruse. În plus, bunica doamnei Kabaeva și surorile sale dețin mai multe apartamente în Moscova și Sankt Petersburg, în valoare totală de aproximativ 11,57 milioane dolari, care au fost achiziționate de la persoane din cercul unor apropiați ai lui Putin – Gennady Timchenko și Grigory Baevsky.
Portalul de știri a menționat și faptul că, în majoritatea cazurilor, proprietățile se află în cadrul unor cartiere închise și au fost deținute anterior de persoane apropiate de concernul Gazprom.
În 2008, publicația Moskovsky Korrespondent a scris că doamna Kabaeva este iubita președintelui Vladimir Putin. Imediat după publicarea articolului, ziarul și-a suspendat activitatea, după care a fost închis. Zvonurile susțin că, după mai bine de zece ani de relație, Putin și Kabaeva au deja trei copii. Niciunul dintre ei nu a confirmat sau infirmat această informație.
La mijlocul lunii mai a acestui an, mai multe publicații susțineau că doamna Kabaeva a născut doi băieți la Centrul de Obstetrică și Ginecologie Kulakov din Moscova.