Evenimentul Zilei > Sport > Soția lui Kobe Bryant cere daune de zeci de milioane de dolari după moartea soțului ei
Soția lui Kobe Bryant cere daune de zeci de milioane de dolari după moartea soțului ei

Soția lui Kobe Bryant cere daune de zeci de milioane de dolari după moartea soțului ei

Avocaţii familiei Bryant aduc mai multe acuzaţii companiei Island Express, cea care avea în proprietate elicopterul cu care legendarul baschetbalist Kobe Bryant și una dintre fiicele sale și-au pierdut viața.

Potrivit raportului preliminar redat publicității de către anchetatori, cu privire la accidentul de elicopter din Calabasas (California), în care și-au pierdut viața Kobe Bryant, fiica sa, Gianna, și alte șapte persoane, pilotul veteran Ara Zobyan, decedat și el în accident, avea nevoie să mai ia altitudine pentru a evita impactul cu solul.

Deși se afla la numai 30 de metri de o zonă cu vizibilitate bună, distanță pe care ar fi putut să o parcurgă în 12 secunde, pilotul a început o coborâre de mare viteză și apoi a virat spre stânga, prăbușindu-se cu o viteză de 180 de kilometri la oră.

Acum, avocații familiei Bryant aduc mai multe acuzaţii companiei Island Express, cea care avea în proprietate aparatul de zbor. Una dintre acuzații se referă la faptul că firma a permis ca elicopterul să zboare deşi nu erau condiţii propice din cauza ceţii. Firma mai este invinuită pentru neglijenţă şi pentru faptul că a riscat inutil viaţa pasagerilor.

Mai mult, pilotul a fost găsit vinovat pentru viteza elicopterului și pentru că a decis să zboare deși starea vremii nu permitea acest lucru. Totodată, pilotul veteran Ara Zobyan fusese sancţionat în 2015 pentru un incident similar, adică zbor în condiţii de vizibilitate redusă.

Nu se cunoaște suma exactă pe care reclamanții ar fi cerut-o, dar presa din SUA estimează că ar fi vorba despre zeci de milioane de dolari.