Raportul special al organizației Judicial Watch indică legăturile financiare dintre entitățile finanțate de SUA și Fundațiile lui Soros (Open Society Foundations) care „încearcă să destabilizeze guvernele legitime, să elimine frontierele naționale, să urmărească politicienii conservatori, să finanțeze tulburările civile, să submineze instituții ale învățământului superior și să orchestreze crizele refugiaților pentru beneficii politice”.

 

Judicial Watch susține că în 2018 Fundațiile pentru o Societate Deschisă „au alocat peste 530 milioane dolari pentru promovarea agendei globale radicale a lui Soros în fiecare colț al lumii, sub masca sprijinirii guvernelor alese în mod democratic, a consolidării statului de drept și a promovării corectitudinii în sistemele politice, juridice și economice”.

 

„Realitatea este cu mult diferită, arată raportul. Soros, cu ajutorul contribuabililor americani, susține o agendă radicală de stânga, care a inclus în Statele Unite: promovarea frontierelor deschise cu Mexicul și eforturi de impunere a imigrației; încurajarea conflctului rasial prin finanțarea organizațiilor rasiste anti-capitaliste; finanțarea mișcării "Black Lives Matter" și a altor organizații implicate în revoltele din Ferguson, Missouri; slăbirea integrității sistemelor noastre electorale; promovarea avortului finanțat de contribuabili la cerere; susținerea unui sistem de sănătate guvernamental; opoziția față de lupta antiterorism din SUA; promovarea acordurilor transnaționale dubioase privind schimbările climatice, care amenință suveranitatea americană;susținerea luptei pentru controlul armelor și erodarea prevederilor din Al Doilea Amendament”.

 

Anul trecut, Judicial Watch a dezvăluit, potrivit activenews.ro, „ colaborarea dintre guvernul SUA și Soros pentru a destabiliza guvernul de dreapta ales democratic în Macedonia. Înregistrările obținute de Judicial Watch în ancheta organizației arătau că ambasadorul Statelor Unite în Macedonia a colaborat cu cei de la OSF, sume importante de dolari pentru finanțarea acestei „cauze” fiind date de organizațiile lui Soros. Aproximativ 5 milioane dolari au fost destinați acestei „cauze”.

 

Te-ar putea interesa și: