Intervenția lui Soros a fost catalogată de un parlamentar al partidului de guvernământ Fidesz drept o „declarație de război”, informează Agerpres.ro.

„Pentru a apăra societățile deschise, nu este suficient statul de drept — trebuie să și lupți pentru ceea ce crezi”, a declarat George Soros la Forumul Economic European. 

„Universitatea pe care am creat-o și organizațiile pe care fundația mea le-a sprijinit fac acest lucru”, a adăugat el.

Soros s-a referit la Universitatea Central Europeană (CEU) pe care a creat-o la Budapesta și care riscă să fie închisă din cauza unei legi elaborate cu dedicație împotriva funcționării ei.

„ Orban s-a autoproclamat apărătorul suveranității ungare și pe mine mă numește un speculator valutar obscur care-și folosește banii pentru a inunda Europa, și mai ales Ungaria sa natală, cu imigranți ilegali ca parte a unui fel de complot neclar și infam”, a continuat Soros, susținând apoi că el nu este așa cum îl descrie Viktor Orban.

„Am toată admirația pentru modul curajos în care poporul ungar a rezistat în fața dezamăgirii și corupției statului mafiot creat de Orban”, a mai spus Soros în intervenția sa la Forumul Economic European.

 

Te-ar putea interesa și: