Evenimentul Zilei > Social > Răsturnare de situație în cazul Sorina. Pașaportul nu a mai fost eliberat!
Răsturnare de situație în cazul Sorina. Pașaportul nu a mai fost eliberat!

Răsturnare de situație în cazul Sorina. Pașaportul nu a mai fost eliberat!

Paşaportul Sorinei, fetiţa din judeţul Mehedinţi adoptată de soţii Săcărin nu a ajuns de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie pentru a putea fi eliberat.

„Nu am primit paşaportul, se află la Secţia Specială, acolo unde a fost trimis şi am văzut din presă că va fi înaintat către serviciul nostru, care este organul emitent, în vederea eliberării. Trebuie precizat că orice cerere pentru eliberarea paşaportului se poate depune la orice serviciu din ţară, indiferent de locul de domiciliu. Paşaportul face dovada cetăţeniei, este un document cu care te poţi deplasa oriunde în lume şi puţini ştiu că este proprietatea statui român, chiar dacă o persoană plăteşte taxa de eliberare: cetăţeanul român beneficiază doar de dreptul de a-l folosi”, a declarat joi, şeful Serviciului pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dolj, Codrian Prichici.

Magistraţii Judecătoriei Slatina au respins, joi, solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanţe preşedinţiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina. Instanţa din Slatina a respins şi cererea soţilor Săcărin privind obligarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să remită exemplarul original al paşaportului Sorinei. Soluţia pronunţată joi de Judecătoria Slatina este executorie, însă poate fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la comunicare.

„Respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulată de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în contradictoriu cu pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel şi cu pârâta Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Respinge cererea reconvenţională formulată de pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel în contradictoriu cu Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Statul Român, prin Ministerul Finanţelor Publice, privind obligarea la plata sumelor de bani pretinse prin cererea reconventională, ca fiind rămasă fără obiect. Respinge ca neîntemeiată cererea completatoare la cererea reconvenţională formulată de pârâţii-reclamanţi Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel privind obligarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie să remită exemplarul original al paşaportului minorei S.S. Executorie. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, acesta urmând a se depune la Judecătoria Slatina”, se arată într-un comunicat al Judecătoriei Slatina, privind sentinţa pronunţată în cazul menţionat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: