Evenimentul Zilei > Politica > Sorin Grindeanu tatonează revenirea în PSD. Ce condiții pune
Sorin Grindeanu tatonează revenirea în PSD. Ce condiții pune

Sorin Grindeanu tatonează revenirea în PSD. Ce condiții pune

Președintele ANCOM tatonează revenirea în Partidul Social Democrat.

Fost premier, Sorin Grindeanu s-ar întoarce la prima dragoste, dar acest lucru este imposibil în clipa de față, dat fiind statutul său. Ca președinte al ANCOM, nu are voie să fie implicat în politică!

În weekend, Grindeanu a mers la ședința filialei PSD Timiș, invitat de foștii colegi. Cu acest prilej, relatează Digi 24, ex-premierul României a vorbit și despre întoarcerea în tabăra social-democrată: „Am făcut acest gest mai mult ca o mulțumire pentru foștii mei colegi din filiala Timiș, care au fost alături de mine până la capăt. Am vrut ca acest gest al meu să fie interpretat în acest fel, fiind prima oară când am fost invitat, după doi ani și jumătate la o întâlnire, pentru că nu a fost un for de conducere. Pentru mine, cea mai importantă calitate e cea de membru. Mi-am dat seama că funcțiile sunt trecătoare. Dacă e să fac acest pas, cel mai important e cel de membru. Celelalte lucruri țin de ceea ce vrea să facă stânga. Eu nu am ascuns niciodată că sunt un om de stânga”.

Sorin Grindeanu a fost exclus din PSD după ce a refuzat să demisioneze din funcția de premier. El a contestat această decizie în forurile interne, dar fără niciun răspuns din partea liderilor social-democrați. „Acum, cu acest nou aer – și nu o spun ironic – poate va veni și rândul acelei contestații, făcute acum doi ani și jumătate”, a reacționat Grindeanu.

În opinia șefului ANCOM, „cel mai important lucru e legat de ce vrea să facă stânga cu acest congres. Dacă stânga dorește să revină la valorile europene, să se reapropie de cetățeni, să înceapă să respecte democrația internă de partid, alegerea mea va fi foarte simplă: mă voi reîntoarce în partid!”.