Sorin Drăgoi, câştigător al unui premiu pentru imagine în Germania

Sorin Drăgoi, câştigător al unui premiu pentru imagine în Germania

DISTINCŢIE. Directorul de imagine român Sorin Drăgoi a obţinut Deutscher Kamerapreis pentru anul 2008, unul dintre cele mai prestigioase premii de imagine din Germania.

Decernarea premiului a avut loc recent la Köln, pentru filmul documentar “Creatorul de jocuri”, regia: Ernst Görtner, director de imagine: Sorin Drăgoi.

Sorin Drăgoi obţine pentru a treia oară acest premiu de renume, Deutscher Kamerapreis: prima dată, în 1998, cu filmul de autor “Ultimii veneţieni”, produs de compania proprie “Teo-Film”, a doua oară în 2004, cu filmul “Paraiso”, realizat de aceeaşi companie, ca membru al Asociaţiei Germane BVK, iar acum, în 2008, cu filmul “Creatorul de jocuri”, ca membru al Asociaţiei Creatorilor de Imagine din România. Operatorul Sorin Drăgoi, căruia i se datorează multe din filmările de la Revoluţia din 1989 şi de la mineriadele din anul următor, este în prezent stabilit în Germania, la München.

Motivaţia juriului a fost următoarea: “Cu un simţ special pentru protagonişti şi povestea lor, Sorin Drăgoi reuşeşte să transporte spectatorul într-un joc magic. Atât în exterior, cât şi în interioare, autorului îi reuşesc imagini intensive care sunt impregnate de un concept de ecleraj preţios şi de dragoste pentru detaliu. Posibilităţile interioarelor sunt folosite cu creativitate, mişcările camerei de luat vederi sunt bine dozate, scenele sunt decupate cu originalitate, iar personajele sunt arătate într-o lumină foarte pozitivă”.

Ne puteți urmări și pe Google News

(16:57)