Sorin Cîmpeanu, anunț crucial cu privire la închiderea școlilor! La ce trebuie să se aștepte elevii

Sorin Cîmpeanu, anunț crucial cu privire la închiderea școlilor! La ce trebuie să se aștepte elevii Școlile trebuie să fie evaluate seismic. Sursa foto: Chernetskaya | Dreamstime.com

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că școlile rămân deschise deoarece învățământul online a fost o catastrofă, iar în Europa nu se mai închid școlile chiar dacă varianta Omicron este foarte contagioasă.

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat încă odată că învățământ online trebuie evitat, întrucât a fost un dezastru şi la ora actuală  sunt doar  2% din clase în regim online ca urmare a numărului mare de infectări printre elevi.

„Școlile rămân deschise pentru că trebuie să rămână deschise, pentru că niciunde în Europa nu se mai închid. Sunt state care nici prea le-au avut închise și bine au făcut. Este e o problemă de viitor al acestei națiunii. Este o problemă de echilibru între risc și beneficiu. Beneficiul școlilor deschise este incomensurabil. Acum sunt 3.576 clase online, adică puțin peste 2%”, a declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu vrea un an școlar în normalitate deplină

Ministrul Educației a mai subliniat: „Școala, așa cum era, cu bune și rele, ne oferea niște rezultate pe care acum nu le mai avem după această perioadă de criză sanitară. Se dorește un an de învățământ care să se desfășoare în normalitate deplină să putem să susținem examenele naționale fără probleme, să putem să eliminăm școala online pentru că a fost un adevărat dezastru pentru școala românească.

Ne puteți urmări și pe Google News

Îmi doresc ca măcar examenele să se desfășoare complet inclusiv cu probele de competențe, pentru a vedea cât am pierdut. Dacă nu vedem cât de mult am pierdut, nu putem lua deciziile corecte pentru a recupera aceste pierderi”.

Ce se va întâmpla cu testele de salivă la elevi

Raed Arafat a declarat că este posibil să se renunțe la testele de salivă din școli. În schimb, ministrul Educației a spus că sunt deja achiziționate aceste teste şi vor fi utilizate în următoarele două luni deoarece s-au dovedit a fi eficiente.

„IGSU ne-a sprijinit ieri prin alocarea a încă 18,5 milioane de teste, tocmai am semnat repartiția a încă 18,5 milioane de teste. Eu interpretez rezultatele pe care le am în sistemul de educație. Mai mult decât atât, testele pe care le avem acum deja în şcoli sunt suficiente pentru testarea, estimez, a două luni de acum încolo. Avem teste pentru două luni şi nu le mai folosim?

Acești 2.000 de copii, dacă nu ar fi fost detectați prin teste pe bază de salivă, ar fi mers în continuare în comunități, cea mai bună parte dintre ei, poate că unii ar fi avut simptome care le-ar fi atras atenţia, ce ar fi generat la o propagare mult mai mare. 2.000 de copii pot infecta foarte uşor 20.000 de alţi colegi. Foarte simplu”, a concluzionat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.