Evenimentul Zilei > Politica > Sondaj: Klaus Iohannis II mai popular decât Monarhia!
Sondaj: Klaus Iohannis II mai popular decât Monarhia!

Sondaj: Klaus Iohannis II mai popular decât Monarhia!

Un sondaj CURS de sfârșit de an ne prezintă câteva tendințe interesante. Astfel, Ludovic Orban a intrat pe podiumul personalităților în care românii au încredere, iar liderul interimar al PSD ne uimește cu un scor peste cel al lui Dragnea și Dăncilă.

„Conform sondajului, topul încrederii este condus de președintele Klaus Iohannis cu 54% grad de încredere. Pe locul 2, la egalitate,se află Ludovic Orban și Gabriela Firea, amândoi cu 47%.

Pe locul trei este liderul USR, Dan Barna, cu 35%, iar pe locul patru este liderul Pro România, Victor Ponta, cu 30%. De asemenea, în top cinci intră și liderul PLUS, Dacian Cioloș, cu 29%.”, anunță știripesurse.ro

O creștere ciudată înregistrează președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, cel care este prezentat de CURS ca având 25%, același grad de încredere având și fostul președinte Traian Băsescu. Ar fi primul lider PSD care are asemenea procente de popularitate, peste cele ale lui Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă.

Dar ținând cont că se păstrează tăcerea asupra celui care a plătit sondajul, rămâne un mare semn de întrebare în privința PSD.

CURS: Monarhia nu mai este populară

Conform sondajului CURS, „47% dintre repondenți s-ar opune unui referendum de modificare a Constituției, în așa fel încât să se revină la monarhie. Totodată, 37% dintre repondenți s-au exprimat în favoarea revenirii la monarhie.

De asemenea, 41% dintre repondenți consideră că o Românie condusă de un rege ar fi un lucru rău, în timp ce 35% consideră că ar fi un lucru bun”.

CURS: Klaus Iohannis trebuie să se implice în activitatea Guvernului

Conform sondajului 49% dintre repondenți consideră că implicarea lui Klaus Iohannis în activitatea Guvernului este un lucru bun și doar 38% consideră că președintele încalcă Constituția.

De asemenea, 48% dintre români consideră că activitatea președintelui Klaus Iohannis este una ”bună”, în timp ce doar 31% consideră că este una ”proastă”.

Sondajul CURS de tip omnibus a fost realizat în perioada 12-17 decembrie 2019, pe un eșantion de 1067 de repondenți, cu vârsta de peste 18 ani. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul repondenților, iar eroarea maxim tolerată este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: