"RALIUL" USL: Crin Antonescu, depășit la încredere de Victor Ponta

"RALIUL" USL: Crin Antonescu, depășit la încredere de Victor Ponta

SONDAJ IRES. Primul-ministru Mihai Răzvan Ungureanu este pe primul loc în ceea ce privește încrederea românilor și într-o cercetare efectuată de sociologul Vasile Dâncu. Conform sondajului IRES, Ungureanu are o cotă de încredere de 32%. La același nivel este plasat și Victor Ponta, președintele PSD. Crin Antonescu, prezidențiabil al USL, se află la trei procente în spatele colegului de alianță, Victor Ponta.

Marea majoritate a românilor consideră că președintele Traian Băsescu a făcut bine numindu-l pe Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de prim-ministru în locul lui Emil Boc, arată un sondaj efectutat de IRES. Cercetarea făcută de institutul condus de sociologul Vasile Dâncu a confirmat un recent sondaj CSOP care arăta că premierul Ungureanu pornește cu o cotă de încredere de 30%. Conform sondajului IRES, 32% dintre români susțin că au încredere în premierul Ungureanu.

Potrivit aceleiași cercetări, 62% dintre români au părere bună sau foarte bună despre Mihai Răzvan Ungureanu. De asemeni, 28% dintre români se declară convinși că Ungureanu va scoate țara din criză.  68% sunt însă sceptici. Cota de încredere a guvernului a crescut la 29%, după numirea lui Ungureanu. 23% dintre români spun că au încredere în Președinție. La capitolul încredere, președintele Traian Băsescu se situează la o cotă de 20%. Încrederea în politicieni

  • Crin Antonescu 29%
  • Victor Ponta 32%
  • Dan Diaconescu 25%
  • C. V. Tudor 18%
  • Gigi Becali 24%
  • Vasile Blaga 29%

SERVICIILE ŞI ROMÂNII

SRI, mai de încredere decât SIE

Serviciile de informaţii se bucură de încrederea românilor, aflându-se, alături de Armată şi Biserică, în topul instituţiilor apreciate. 51% dintre români au încredere în Serviciul Român de Informaţii, mai arată cifrele IRES.

Spre deosebire de SRI, Serviciul de Informaţii Externe are o cotă de încredere mai mică. Doar 45% dintre aceştia spun că au încredere în SIE. Datele au fost culese în perioada 13-21 februarie 2012 , prin metoda CATI. Eșantionul este compus din 929 de indivizi de peste 18 ani și este reprezentativ la nivelul populatiei adulte din România. Eroarea maxima tolerata este de +/- 3,2%. Tip esantion: multi-stratificat, probabilist. CITIŢI ŞI:

  • EXCLUSIV EVZ. Mihai Răzvan Ungureanu intră direct pe primul loc în topul încrederii românilor, cu 29%
  • Ungureanu: Vom vedea "cine este bun şi cine nu" dintre responsabilii cu combaterea evaziunii
  • MRU i-a luat faţa lui Antonescu

Ne puteți urmări și pe Google News