Sondaj în Franța: Sarkozy nu a reușit să profite de scandalul DSK

Sondaj în Franța: Sarkozy nu a reușit să profite de scandalul DSK

Contrar speculațiilor din presă, președintele francez Nicolas Sarkozy nu a reușit să profite de scandalul în care a fost implicat, luna trecută, Dominique Strauss-Kahn (DSK), fostul şef la Fondului Monetar Internaţional.

Fostul șef al FMI, care urma să fie candidatul socialiștilor la alegerile prezidențiale din 2012, era cotat cu cele mai multe șanse. Arestarea sa, la New York, pentru agresiune sexuală asupra unei cameriste, l-a scos însă definitiv din cursă.

Conform unui sondaj realizat de publicația „Journal du Dimanche”, Sarkozy nu a avut deloc de câșitgat de pe urma acestui scandal, fiind devansat clar în intențiile de vot ale francezilor de fostul prim-secretar al Partidului Socialist, François Hollande. De asemenea, actualul lider de la Elysee este cotat doar cu un procent peste candidata Frontului Naţional, Marine Le Pen.

Potrivit JDD, Nicolas Sarkozy ar primi 22% din voturi la primul tur (procentaj pe care l-a obţinut şi într-un sondaj de opinie realizat între 10 şi 12 mai), în timp ce candidatul socialist Francois Hollande ar obține 26 de procente (trei procente în plus faţă de acum patru săptămâni), iar Marine Le Pen - 21%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă Martine Aubry ar fi candidatul socialist, ea și-ar adjudeca 23 de procente, în vreme ce Sarkozy ar obţine 21,5%,  iar Marine Le Pen ar avansa la 22%.