Sondaj: GERMANIA vrea să domine Europa

Sondaj: GERMANIA vrea să domine Europa

Majoritatea francezilor susține că Germania vrea să devină puterea dominantă în Europa, relevă un sondaj publicat astăzi de televiziunea germană ARD.

Conform celor chestionați, 26% au declarat că au ”total”  impresia că Germania dorește să devină puterea dominantă în Europa, în timp ce 35% împărtășesc ”mai puțin„ această părere. Doar 31% dintre intervievați spun că Germania nu are ambiția de a domina.

În ceea ce privește motivele Germaniei de a salva euro, francezii au opinii diferite: 41% estimează că nemții ultilizează criza euro pentru a-și consolida economia pe spatele altor state din UE. În schimb, 42% dintre chestionați afirmă că Germania susțin că Germania sprijină țările aflate în criză, din zona euro, pentru a salva Uniunea Europeană.

În pofida acestui scepticism al francezilor referitor la considerentele implicării Germaniei în criza euro, cancelarul Angela Merkel se bucură de popularitate în Hexagon, relatează ”Le Figaro”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul arată că 60% dintre francezi au o părere pozitivă despre șeful guvernului de la Berlin, 7% au o părere foarte bună și 53% o părere bună, în vreme ce pentru președintele francez Nicolas Sarkozy există doar 36% dintre francezi care au o părere pozitivă. Sondajul a fost realizat între 21 și 22 februarie de institutul german de sondare a opiniei publice Infratest Dimap și de cel francez, pe un eșantion reprezentativ de 1000 de francezi cu vârsta de peste 18 ani.