În același timp, 54% dintre români au o părere bună sau foarte bună despre creşterea economică înregistrată de România, iar
50% consideră benefice acţiunile de combatere a evaziunii fiscale.

Potrivit cercetării, majoritatea românilor cred că țara noastră se îndreaptă într-o direcţie bună, iar preşedintele Klaus Iohannis este personalitatea care se bucură de cea mai mare încredere. 59% dintre români sunt de părere că România se îndreaptă într-o direcţie bună, iar 31% într-o direcţie greşită.

Preşedintele Klaus Iohannis se bucură de o încredere de 75% din partea românilor, el fiind urmat de Sorin Oprescu cu 43% încredere, Victor Ponta – 40%, Călin Popescu-Tăriceanu – 35%, Alina Gorghiu – 19% şi Vasile Blaga – 14%.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Noul PNL (PNL+PDL) ar obţine 39% din voturi, iar Alianţa PSD – UNPR – PC 37% din voturi, mai relevă sondajul.

Potrivit cercetării sociologice, PLR ar obţine 6%, UDMR – 5%, partidul Monicăi Macovei – 3%, PMP şi PP-DD câte 2%, alt partid – 6%.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 – 28 martie, pe un eşantion de 1.073 de persoane. Chestionarele au fost aplicate prin metoda CATI. Eroarea limită a fost de ą3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.