SONDAJ CSCI: Cum se poziţionează partidele şi politicienii după tragedia din Colectiv

SONDAJ CSCI: Cum se poziţionează partidele şi politicienii după tragedia din Colectiv

Tragedia din Colectiv unde 32 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 100 au ajuns la spital a produs o criză guvernamentală. Guvernul Ponta a demisionat, iar liderii partidelor alături de Klaus Iohannis încearcă acum să găsească o soluţie după ce zeci de mii de oameni ies zilnic în stradă.

Potrivit unui sondaj CSCI realizat în perioada 2 – 4 noiembrie 2015, Klaus Iohannis si Victor Ponta raman in topul increderii.Chiar daca este in scadere, Iohannis ramane pe prima pozitie in top, cu 49%, in timp ce increderea in Victor Ponta a crescut cu trei procente în luna noiembrie faţă de octombrie  (de la 36% la 39%). Potrivit CSCI, Liderii politici se pozitioneaza ceva mai jos in clasament - Calin Popescu Tariceanu - 35%, Liviu Dragnea - 24%, Traian Basescu - 17% si Alina Gorghiu - 10%.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit CSCI, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar obtine 39% din voturi, in timp ce noul PNL (PNL+PDL) ar fi votat de 35% dintre romani. La o distanta considerabila, dar aproape de pragul electoral si la egalitate se afla ALDE (PLR+PC) si PMP, fiecare cu 5%;. Dintre partidele anti-sistem, cele care obtin scorurile cele mai bune sunt M10 al Monicai Macovei (5%) si PRU al lui Bogdan Diaconu (3%); UNPR scade la 2%.   Numarul romanilor care considera ca in Guvernarea Ponta starea economiei s-a imbunatatit a crescut cu 7 procente, de la 41% (octombrie) la 48% (noiembrie) – de peste doua ori mai mare decat cei care sunt de parere ca starea economiei s-a inrautatit -22%.