SONDAJ. Crin Antonescu e în cădere liberă în ceea ce priveşte încrederea românilor

SONDAJ. Crin Antonescu e în cădere liberă în ceea ce priveşte încrederea românilor

Într-un sondaj de opinie realizat de IMAS, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, apare ca având o cotă de încredere printre români de 35,8%. Datele au fost culese în perioada 6 - 16 septembrie.

Locul al doilea este ocupat de Sorin Oprescu, care a fost apreciat de 34,7% dintre cei întrebaţi. Primarul Capitalei pare să fi câştigat datorită faptului că nu s-a implicat în duelurile politice care au avut loc în ultima perioadă.  Potrivit aceluiaşi studiu, comandat de Adevărul, primul ministru Victor Ponta are o cotă de încredere de 31,7%. Cea mai mare scădere a încrederii printre români o înregistrează Crin Antonescu, care are 27,1%. Luna trecută, liderul liberalilor se bucura de o cotă de încredere de 33,1%. Mai mult, înainte ca preşedintele Traian Băsescu să fie suspendat, Antonescu avea un procent de 36,6%.

Următorii în ierarhia întomcmită de IMAS sunt: Mihai Răzvan Ungureanu - 20%, Dan Diaconescu - 17,5%, Traian Băsescu 14,4%, Teodor Meleşcanu - 11,4%, Vasile Blaga - 10,1%, C.V. Tudor - 9,5% şi Marko Bela - 5,3%. Cota de încredere a preşedintelui Traian Băsescu e în creştere faţă de luna iulie şi s-a stabilizat odată cu revenirea la Palatul Cotroceni. Barometrul sondajului făcut de IMAS cuprinde un eşantion reprezentativ de 1.035 de persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News