Evenimentul Zilei > Actualitate > SONDAJ: Câţi români cred că presa este liberă?
SONDAJ: Câţi români cred că presa este liberă?

SONDAJ: Câţi români cred că presa este liberă?

Potrivit unui sondaj de opinie comandat de Fudația Konrad Adenauer Stiftng, doar 20 la sută dintre români cred în inependeţa mass-media din âara lor. Chiar şi aşa, televiziunea este principala sursă de informare pentru oameni.

Datele despre încrederea românilor în mass-media au fost prezentate în cadrul unei conferinţe la care au participat Ioana Avădani, director general Centrul pentru Jurnalism Independent, Christian Spahr, director Programul pentru Media în Europ de Sud-Est, Konrad Adenauer Stiftng, Ion M. Ioniță, realizator TV, și Gelu Trandafir, director de comunicare Freedom House, scrie Pagina de Media.ro.
Potrivit studiului, 67% de români folosesc televiziunea pentru înțelegerea politicii, economiei, societății, iar restul de 41 % sunt de părere că televiziunea e obiectivă.
Cotidianele nu mai prezintă interes pentru oamni, în timp ce mediul online creşte pe zi ce trece tot mai mult în ochii oamenilor.
Politicianul cu cele mai multe menţionări în presă a fost premierul Victor Ponta. Poziţiile sale politice sunt însă mai puţin mediatizate ca cele ale preşedintelui Traian Băsescu. Relatările despre principalii actori şi instituţii politice sunt preponderent critice. Românii nu au încredere în mass-media.
Gelu Trandafir, director de comunicare Freedom House – În general media critică dar oamenii au tendința să se uite acolo unde li se confirmă cel mai mult așteptările.
Televiziunea este de departe mediul cel mai partizan în România, spre deosebire de radio și presa scrisă. Televiziunea, care este reglementată în Rromânia, oferă informația de cea mai proastă calitate. Acolo unde nu ai reglementare, online și print, reușești să găsești informații bune, iar acolo unde ai reglementare, în televiziune, nu. Radioul este undeva la mijloc, este o sursă bună de informații.
Ioana Avădani – Cea mai mare erodare a încredere a publicului în mass media a intervenit în perioada 2008 – 2009. Acela a fost momentul când mass media și mai ales televiziunile au clivat politic. Până atunic încă tratau subiectele politice pe bază de simaptii. În 2008 – 2009 nu au mai fost părtinitoare, au devenit instrumente în lupta politică și mai apoi au devenit actori.  Deși talk-show-urile sunt o sursă majoră de dezechilibru în peisajul românesc, tind să le privesc cu oarecare reținere pentru că ele sunt de fapt consumate ca produse de divertisment. De aceea mă bucur să constat că în zona știrilor este cât decât acolo.
Gelu Trandafir – Calitate găsești în internet și în presa scrisă. Găsești la radio, dar pe bucăți, la europa fm, la radio românia, dar trebuie să te trezești devreme. Există insule de calitate în zona tv. Există digi 24 unde, sigur, trebuie să confirme pe viitor și ultimele evoluții de acolo. Aceste zone de calitate, de excelență în jurnalism, acestea ar trebui să fie cumva reperele.
GALERIE FOTO cu cele mai nereuşite fotografii modificate în photoshop
ARTICOLE POPULARE:
Vezi o GALERIE FOTO cu cele mai ciudate locuri în care tinerii au ales să facă sex
Vezi aici GALERIA FOTO cu motănelul ale cărui lăbuţe din faţă au fost secţionate
Vezi aici o GALERIE FOTO cu noul aspect al lui Britney Spears
Vezi GALERIA FOTO cu pustnicii din Rusia
Vezi aici GALERIA FOTO cu femeia care ducea fetiţe de 12 ani la produs

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • INDOLENȚĂ SAU PROSTIE. Au dat 8 milioane de euro pe un sistem care a aruncat Aeroportul Otopeni în haos
  • UDMR, gata să-l înghită pe Voiculescu ca să intre în Guvern
  • CAMPANIE EVZ. Bomba cu ceas a drogurilor: România, în pragul epidemiei de HIV

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Descoperire DE SENZAŢIE. A existat în Moldova o SAVANĂ TROPICALĂ? / VIDEO
  • Horoscopul lui Dom’ Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile…
  • TEORIA PIERDUTĂ a lui Einstein: Universul s-a extins în mod constant dintotdeauna
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: