Tot astăzi, Federația Sindicatelor din Învățământ ”Spiru Haret” (FSLI) a solicitat Premierului suspendarea Ordinului pentru aprobarea Metodologiei privind cuprinderea copiilor în clasa pregătitoare şi în clasa I pentru anul şcolar 2012-2013 şi a Calendarului înscrierii.
"Părinţii nu au certitudinea că vor fi locuri disponibile"
Preşedintele FSLI Marius Ovidiu Nistor consideră că actul normativ intră în contradicție cu unele principii de drept constituțional şi cu o serie de realități cu care se confruntă sistemul de învățământ. „Metodologia menționată încalcă principiul libertății de alegere și nu are în vedere principiul interesului major al minorului. Formal, părinții au dreptul de a alege școala în care doresc să-și înscrie copilul în clasa pregătitoare/clasa întâi dar, în realitate, nu au în nici un fel certitudinea că vor fi și locuri disponibile”, arată liderul sindical.
Mai degrabă la grăniţă
Un sondaj on-line realizat de FSLI în rândul părinţilor şi al cadrelor didactice arată că 74,12% dintre parinti nu sunt de acord cu înfiinţarea clasei pregătitoare. Acelaşi procent este valabil şi în cazul profesorilor. Din cele 1863 de persoane participante la sondaj, 55,56% susţin că această clasă trebuie să funcţioneze la grădiniţă.
CITIŢI ŞI:

  • Ministrul Baba: “Nu există motive pentru ca părinţii să dea bani pentru înscrierea copiilor”
  • „Majoritatea şcolilor pot solicita suplimentarea locurilor pentru clasa pregătitoare”
  • ÎNSCRIERI ÎN CLASA PREGĂTITOARE. Locurile în şcolile bune, suplimentate
  • Se pregăteşte "dictatura" părinţilor în şcoli
  • "Şcoala altfel" cu drumeţii montane