Evenimentul Zilei > Actualitate > Șomeri de lux, cu indemnizații mai mari decât salariile din România
Șomeri de lux, cu indemnizații mai mari decât salariile din România

Șomeri de lux, cu indemnizații mai mari decât salariile din România

În timp ce salariaţii se plâng că salariile nu le ajung de la o zi la alta, în țara noastră există şi cazuri în care anumiţi şomeri beneficiază de indemnizaţii de şomaj extrem de consistente.

Este vorba despre foşti directori şi manageri care, după ce au intrat în șomaj, primesc niște indemnizații care le permit să ducă un trai mai mult decât decent.

În această privință, cel mai mare favorit al  soartei dar și al bugetului alocat pentru ajutorul de șomaj, se numără un fost director al unei societăţi comerciale din Arad, care primește o indemnizație lunară de peste 15.800 de lei.

Potrivit unui clasament întocmit de publicația Wall Street, în topul veniturilor din șomaj se mai află un manager din Sibiu, care primește aproape 10.000 de lei pe lună, dar și un manager de proiecte din Bucureşti, care are o indemnizaţie de şomer de 9.500 lei.

Potrivit statisticilor, în România sunt peste 250.000 de şomeri care încasează lunar bani de la stat.

În primele şase luni ale acestui an au fost plătite indemnizaţii de şomaj în valoare totală de 180 de milioane de lei, cu 25 de milioane de lei mai puțin faţă de prima parte a lui 2018.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: