Şomajul din UE, în scădere

Şomajul din UE, în scădere

Rata şomajului în Uniunea Europeană s-a cifrat la 6,7% în luna aprilie, menţinându-se la un nivel apropiat cu cel din martie şi în scădere comparativ cu aprilie anul trecut (7,2%), potrivit datelor publicate de Eurostat.

În zona euro, rata şomajului în aprilie a fost de 7,1%, la fel ca în luna precedentă şi în uşoară scădere comparativ cu rata de 7,5% înregistrată în aprilie anul trecut.

Estimările Biroului statistic al Uniunii Europene arată că peste 16.000 de persoane din UE27, dintre care peste 11.000 din zona euro, nu au avut un loc de muncă în luna aprilie din acest an.   Rata şomajului din România s-a situat, în ultimul trimestru al anului trecut, la 6,1%, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Dintre statele membre, cea mai scăzută rată a şomajului a fost înregistrată, luna trecută, în Danemarca (2,7%) şi Olanda (2,8%), în timp ce cei mai mulţi şomeri raportat la numărul de locuitori au fost în Slovacia (10%) şi Spania (9,6%).

În ultimul an, numărul persoanelor fără serviciu a scăzut în 24 de ţări din UE, în timp ce în trei ţări a crescut. Cele mai mari scăderi ale ratei şomajului au fost înregistrate în Polonia, Bulgaria şi Slovacia, iar cele mai mari creşteri - Spania şi Irlanda. Şomajul în rândul tinerilor din UE se menţine la un nivel ridicat de 14,28%. Potrivit Eurostat, inflaţia din zona euro a revenit, în luna mai, la nivelul-record de 3,6%, după o coborâre de 3,3% în aprilie.

Ne puteți urmări și pe Google News