Soluţii pentru scoaterea ţării din criză

Pentru că nu poţi "să conduci lumea cu inculţi" şi pentru că, "mai periculoşi decât inculţii sunt pseudoculţii", doctorul în pedologie Călin Georgescu, director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă, secretar general al Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma, şi academicianul Mircea Maliţa au adunat în paginile volumului "România după criză - Reprofesionalizarea" câteva dintre propunerile lor pentru scoaterea României din criză.

Lansat ieri, la Editura Compania, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus, volumul este, după cum îl clasifică unul dintre autori, "o contrazicere a realităţii", pentru că aduce în atenţie două lucruri inexistente în cei 20 de ani scurşi de la Revoluţia din '89. Este vorba, spune Călin Georgescu, despre gândirea pe termen lung şi competenţă.

Cartea nu este un proiect politic, ci "o poziţie pentru calificarea socială a lucrului bine făcut".

Volumul pune o bază solidă în structurile adevărului şi construieşte un proiect de ţară. "Criza din România este una de ideal comun, care vine atunci când nu ai un obiectiv clar care porneşte prac tic din educaţie", afirmă Georgescu. Soluţia? "România să îşi găsească vocaţia în ceea ce însemna meserie", spune Mircea Maliţa.