SOLUŢII PENTRU ACASĂ: El vrea un copil, ea, nu încă

SOLUŢII PENTRU ACASĂ: El vrea un copil, ea, nu încă

Vă răspunde Psihoterapeut AUGUSTIN CAMBOSIE, vicepreşedintele Federaţiei Române de Psihoterapie.

Cristina B: Soţul meu îşi doreşte foarte mult un copil, iar eu, nu încă. Zilele trecute mi-a dat ultimatum că, dacă la anul nu facem unul, ne despărţim. Nu reuşesc să-l fac să amânăm acest moment pentru care nu sunt pregătită deloc şi nu mi se pare corect să mă forţeze aşa. Nu sunt pregătită pentru nouă luni de sarcină şi nici pentru ce urmează. Consider că dacă mă iubeşte ar trebui să mă aştepte şi pe mine, nu să procedeze aşa. Până la urmă, pentru el eu sunt mai importantă sau un copil pe care nici nu-l are? Dacă nu te simţi pregătită, trebuie să vezi care sunt adevăratele motive. Unul dintre motivele pentru care o femeie amână maternitatea este aşteptarea unei împliniri în carieră. Un copil o poate scoate din programul solicitant de la serviciu şi nici nu-i mai permite prea uşor să lucreze până târziu.

Un alt motiv ar fi neîncrederea în cuplu. Unele femei nu ştiu dacă există suficientă stabilitate în cuplu şi preferă să mai aştepte să vadă ce se întâmplă, pentru că implicaţiile unui divorţ sunt mai mari dacă există şi un copil. O femeie se gândeşte mai mult la aceste detalii. Pentru bărbaţi e mai simplu, ei se gândesc că vor plăti pensie alimentară şi că îşi vor vizita copilul.

O altă cauză ar putea fi teama de modifică rile din organism. În acest caz, ar fi bine să apelezi la un psihoterapeut, pentru că de fapt se poate ascunde o anxietate foarte mare, un complex de inferioritate. Când avem o criză existenţială, cel mai bine este să apelăm la un specialist. Un prieten ne poate ajuta să ne descărcăm, dar nu are competenţa necesară pentru a vedea partea ascunsă a lucrurilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este bine nici că ţi-a dat un ultimatum, dar nu cred că vina este în totalitate a lui.

NOTĂ. Aşteptăm întrebările dumneavoastră la adresa de e-mail familia@evz.ro sau la adresa „Evenimentul zilei“, bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6, sector 2, Bucureşti, secţiunea Familia.