Soluţii moderne pentru acnee şi dermatită

Soluţii moderne pentru acnee şi dermatită

Produsele dermatocosmetice pentru pielea afectată de dermatită atopică, acnee şi mătreaţă sunt din ce în ce mai variate pe piaţa farmaceutică de la noi.

Principalele probleme ale pielii cu care se confruntă românii sunt acneea, mătreaţa şi dermatita atopică. Tratamentul acestor afecţiuni nu se reduce la o cură rapidă cu produse cosmetice, ci este nevoie de un tratament special.

"De cele mai multe ori, cei care au probleme cu pielea feţei cred că este suficient să aplice o cremă câteva zile şi problema este rezolvată. De fapt, e nevoie de un algoritm cosmetic, format din trei paşi: produse cosmetice, terapie şi tratament medicamentos", explică Mihaela Leventer, medic dermatolog la Clinica "Dermastyle" din Bucureşti.

85% dintre adolescenţi au acnee

Prima în topul afecţunilor pielii este acneea, boală cauzată de secreţiile organismului care înfundă porii. Ea afectează preponderent tinerii, într-un procent de 85%, însă poate apărea şi la sugari ori la adulţi, pe fondul unor dereglări hormonale şi al unui stil de viaţă defectuos.

"Pe lângă poluare şi o alimentaţie incorectă, utilizarea produselor nepotrivite, precum şi un machiaj folosit prea mult timp fără o curăţare a feţei contribuie la apariţia coşurilor. În plus, este bine să nu fumaţi, să nu pierdeţi nopţile, să nu consumaţi alcool şi mai ales să nu stoarceţi coşurile pentru a nu provoca o erupţie şi mai mare", recomandă dermatologul Mihaela Leventer.

Pentru această boală este nevoie de produse dermatocosmetice care să distrugă bacteriile. "Tratamentul acneei poate fi local, şi se face cu peroxid de benzoil (Brevoxyl, care reduce bacteriile ce produc inflamaţia prin oxigenarea ţesutu lui), Isotretinoin (singur sau în asociere cu eritromicină), acid azelaic sau preparate de zinc asociate cu eritromicină. Tratamentul durează între 6 şi 12 săptămâni", precizează conf. dr. Daciana Brănişteanu, dermatolog la clinica "Dermalux" din Iaşi.

Dermatita atopică este o altă problemă foarte des întâlnită, iar bebeluşii sunt în număr din ce în ce mai mare afectaţi. "Pentru dermatită, tratamentul se face cu produse de curăţare: săpun dermatologic (Syndet "săpun fără săpun"), emulsie pentru baie, geluri ori uleiuri de duş care respectă pH-ul şi refac filmul hidrolipidic de la suprafaţa pielii", adaugă dermatologul Daciana Brănişteanu.

Mătreaţa, problema iernii

Dermatita seboreică sau mătreaţa e şi rezultatul stresului mai ales la cei între 18 şi 40 de ani. "Dermatita seboreică este o afecţiune inflamatorie cronică, ce se manifestă în special iarna. Pentru a trata această afecţiune sunt bune produsele care conţin ca ingredient activ ciclopiroxolamină", spune Mihaela Leventer.

"Pentru a avea un ten sănătos, nu fumaţi, nu pierdeţi nopţile, nu consumaţi alcool şi nu stoarceţi coşurile." MIHAELA LEVENTER, medic dermatolog

ÎN FARMACII

Dermatocosmeticele, între 20 şi 50 de lei

Pentru problemele dermatologice, tratamentul este standardizat în funcţie de vârstă, forma clinică de boală şi severitate. "Medicul dermatolog este cel care trebuie să vă recomande un tratament. Nu lăsaţi problemele netratate, pentru că vor urma complicaţii severe", recomandă dermatologul Daciana Brănişteanu. Iată câteva dintre dermatocosmeticele noi din farmacii.

  • Pentru acnee: Brevoxyl: 30 lei, Zineryt: 30,80 lei, Isotrexin Gel: 34,32 lei
  • Pentru dermatită atopică: Săpun Oilatum: 25 lei, Atoderm săpun: 53 lei, Ulei de baie Oilatum: 20 lei, Gel Phisiogel: 30 lei
  • Pentru mătreaţă: Stieprox: 50 de lei

Ne puteți urmări și pe Google News