Evenimentul Zilei > Actualitate > Soluţii la problema TVR: o nouă comisie!
Soluţii la problema TVR: o nouă comisie!

Soluţii la problema TVR: o nouă comisie!

"Vom reduce cheltuielile", "vom găsi soluţii optime pentru achitarea datoriilor", "nu avem în vedere angajarea de personal suplimentar", aprobarea constituirii "în premieră a unui grup de lucru care să includă manageri din TVR, membri ai CA, dar şi persoane din afara TVR cu experienţă în massmedia şi management" - acestea sunt hotărârile ce s-au luat vineri în şedinţa Consiliului de Administraţie.

TVR a dat publicităţii concluzile şedinţei. Printre priorităţile televiziunii se află consituirea unui grup ce va avea "atribuţii sporite, va lucra într-un ritm susţinut pentru a fi eficient şi pentru a atinge principalul obiectiv al mandatului CA: reorganizarea din temelii a TVR". Principalul punct anunţat pentru ordinea de zi a fost "Planul de măsuri de eficientizare a activităţilor operaţionale în SRTv şi de optimizare a cheltuielilor".

În ceea ce priveşte plăţile aferente obligaţiilor sociale, managementul a declarat că: "Plăţile către partenerii TVR nu se efectuează din banii reţinuţi de la angajaţi pentru plata obligaţiilor către bugetul de stat. Plăţile aferente obligaţiilor sociale au fost reluate după deblocarea conturilor de către ANAF, în limitele încasărilor şi cheltuielilor curente".