Soluția lui Sebastian Burduja pentru reducerea corupției și risipei de bani din Capitală

Soluția lui Sebastian Burduja pentru reducerea corupției și risipei de bani din Capitală Președintele PNL București, Sebastian Burduja. Sursa foto: Facebook

Sebastian Burduja a venit cu soluția ce, consideră el, ar reduce drastic corupția din administrația publică și, în plus, risipa de bani din bugetul municipalității, printre altele.

Candidatul PNL de la Primăria Capitalei e de părere că digitalizarea ar rezolva o mare parte din problemele cu care se confruntă în prezent Bucureștiul, menționând că atât Nicușor Dan, cât și Gabriela Firea, au o mare restanță la acest capitol.

Sebastian Burduja, soluția salvatoare pentru București

Conform afirmațiilor lui Burduja, lipsa digitalizării în administrație conduce la o transparență mult redusă, iar multe aspecte, de la gestionarea banilor până la numirile în funcții, sunt influențate de preferințele primarului, permițând menținerea unor poziții inutile ca recompense pentru apropiați.

Mai departe, Sebastian Burduja a prezentat mai multe sugestii care, conform spuselor sale, ar putea aduce schimbări semnificative în viața bucureștenilor, cu condiția să fie implementate într-un interval rezonabil de timp.

Ne puteți urmări și pe Google News

Semafoarizare inteligentă: un proiect la care nu s-a făcut nimic în ultimii ani și care este obligatoriu pentru fludizarea traficului. Semaforizarea inteligentă reduce semnificativ timpii de așteptare la intersecții și îmbunătățește fluxul de trafic.

Sisteme de monitorizare și analiză a traficului: sistem avansat de monitorizare și analiză a traficului, care va colecta și analiza date în timp real despre fluxurile de trafic.

Aceste date vor oferi autorităților o perspectivă clară asupra modului în care se desfășoară traficul în oraș și vor permite luarea unor decizii informate pentru îmbunătățirea circulației”, sunt două dintre soluțiile propuse de candidatul PNL.

Trafic

Trafic. Sursa foto: Arhiva EVZ

Candidatul PNL vrea transparență în cheltuirea banilor publici

De altfel, Sebastian Burduja consideră că Bucureștiul are nevoie de colectarea de date în timp real privind fluxurile de călători din STB.

Această inițiativă are scopul de a investiga originea și destinația călătoriilor, pentru a înțelege cerințele reale ale locuitorilor din diferitele zone ale Bucureștiului.

Aceste date, spune el, pot fi utilizate pentru a decide dacă este necesară creșterea parcului auto sau reconfigurarea traseelor de transport.

În plus, Sebastian Burduja susține necesitatea implementării digitalizării și a transparenței în gestionarea fondurilor publice ale bucureștenilor.

Digitalizare

Digitalizare. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Mai exact, un sistem integrat de monitorizare și transparență a cheltuielilor publice și a proiectelor în desfășurare, disponibil online pentru toți cetățenii. Astfel, fiecare locuitor al Bucureștiului va avea posibilitatea să urmărească modul în care sunt utilizați banii publici și să monitorizeze progresul proiectelor.

În lupta împotriva corupției, menționează Sebastian Burduja, și pentru a consolida încrederea între administrație și cetățeni, transparența este fundamentală.

Portal unic pentru servicii publice: bucureștenii vor putea accesa toate serviciile publice oferite de Primăria Capitalei și primăriile de sector. Acest portal va simplifica interacțiunea cu administrația și va reduce birocrația. Nu va mai fi nevoie să alergați de la un birou la altul pentru diverse documente și aprobări.

Automatizarea unora dintre activitățile administrative curente: sistem de automatizare a proceselor administrative pentru a reduce timpul de procesare a documentelor și a diminua erorile umane. Aceasta înseamnă mai puțină birocrație și servicii mai rapide pentru cetățeni”, a mai precizat candidatul PNL.

Sebastian Burduja, promisiuni pentru bucureșteni

 O altă soluție pe care candidatul PNL o vede oportună pentru București e implementarea unui sistem GIS pentru monitorizarea și planificarea dezvoltării urbane.

Prin intermediul acestui sistem, se vor putea accesa și analiza date spațiale, ceea ce va facilita procesul de luare a deciziilor informate și transparente.

Tehnologia SIG poate fi aplicată pentru a simula impactul modificărilor în plan urbanistic asupra infrastructurii și fluxului de trafic.

Gândiți-vă cât de mult ar însemna pentru voi fiecare astfel de măsura pentru propriul confort: mai puțin timp petrecut în trafic, mai puțin timp petrecut pe drumuri către Primăria Generală sau cea de sector, reducerea haosului urbanistic, satisfacția de a putea trage la răspundere pe cei care păstoresc bugetul Capitalei”, a mai scris Sebastian Burduja într-o postare pe Facebook.