Evenimentul Zilei > Politica > „Solul” lui Ponta, în audienţă la viitorul ambasador SUA la UE!
„Solul” lui Ponta, în audienţă la viitorul ambasador SUA la UE!

„Solul” lui Ponta, în audienţă la viitorul ambasador SUA la UE!

„Evenimentul zilei” vă prezintă implicaţiile unei audienţe surprinzătoare

Scurta întrevedere de marţi, de la Bruxelles, care i-a avut drept protagonişti pe academicianul Ted Malloch – fost consilier al campaniei lui Donald Trump favorit pentru postul de ambasador al SUA pe lângă Uniunea Europeană – şi pe europarlamentarul Laurenţiu Rebega (vicepreşedinte al grupului Europa Naţiunilor şi Libertăţii, coordonat de eurosceptica Marine Le Pen) i-a pus pe jar pe jurnaliştii EUobserver.com.

Concret, amintita publicaţie l-a criticat în termeni duri pe Ted Malloch – considerat unul dintre cei mai fervenţi opozanţi ai politicilor decise la vârful Uniunii Europene (pe care a comparat-o, în februarie, cu Uniunea Sovietică!) –, jurnaliştii susţinând că întâlnirea de marţi reprezintă semnul că Malloch este interesat să-şi cimenteze relaţiile cu facţiunile politice care contestă proiectul Uniunii Europene.

Avertismentul EUobserver

După ce au trecut în revistă cele mai recente critici proferate de Malloch la adresa politicilor şi liderilor UE, jurnaliştii EUobserver. com au avertizat: „De altfel, la începutul comentariilor sale de marţi (declaraţii susţinute la think-tank-ul Open Europe – n. red.), Malloch l-a primit în audienţă pe europarlamentarul român Laurenţiu Rebega, care aparţine grupului de extremă dreaptă Europa Naţiunilor şi Libertăţii, ca şi populista Marine Le Pen.” Articolul sugerează că, dacă Malloch va fi desemnat, finalmente, în funcţia de ambasador SUA la UE, academicianul va deveni, deopotrivă, şi un ambasador al grupărilor politice care susţin disoluţia proiectului european.

Malloch: „Birocraţii UE – o elită globalizată antieuropeană!”

Intervievat de Open Europe, Ted Malloch a apreciat că „UE a devenit mai antidemocratică şi mai antiamericană”, susţinând că Europa ar trebui să aştepte răspunsuri şi soluţii de la statele naţionale, şi nu din partea unui viitor proiect de integrare. Totodată, el i-a acuzat pe liderii UE că sunt doar nişte „birocraţi neautorizaţi” care alcătuiesc „o elită globalizată, o superstructură internaţională detaşată de popor şi, prin urmare, antieuropeană”. Facem precizarea că nu există încă o nominalizare oficială a lui Ted Malloch în postul de ambasador al SUA la UE, dar faptul că acesta este favorit de Casa Albă a stârnit ample critici din partea liderilor partidelor mainstream din PE. De asemenea, Financial Times l-a acuzat că şi-a exagerat acreditările profesionale. În replică, Malloch a declarat că este victima unei campanii de fake news.

Rebega, susţinătorul lui Trump şi partenerul lui Marine Le Pen

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega (fost PC) a candidat la preşedinţia Parlamentului European, în 2016, şi a fost singurul român care a fost în noaptea alegerilor prezidenţiale din SUA în sediul de campanie al lui Donald Trump, la New York. De asemenea, Rebega este partenerul lui Marine Le Pen în România, Forţa Naţională fiind o grupare-satelit a Frontului Naţional. Potrivit dezvăluirilor „Evenimentului zilei”, Forţa Naţională va fuziona prin absorbţie cu partidul Pro România, lansat astăzi de fostul vicepremier Daniel Constantin.

Un europarlamentar de extremă dreapta

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega este finul fostului vicepremier Daniel Constantin şi vechi prieten al ex-premierului Victor Ponta, aşa cum acesta a mărturisit în repetate rânduri. EVZ a dezvăluit în exclusivitate că cei trei pregătesc înfiinţarea unui nou partid, care va fi lansat cu ajutorul unor mesaje naţionaliste de factura celor folosite în campanie de Donald Trump – „Make America Great Again!” şi „America first!” – adaptate la „românism”. Lansarea (programată, inițial, pentru începutul lunii mai) a fost amânată din pricina prezidențialelor din Hexagon.Constantin, Ponta și Rebega își doreau ca eurosceptica Le Pen să se impună în fața eurofilului Macron, în speranța că suflul victoriei va ajuta mediatic lansarea noului partid. Rebega este liderul grupării de extremă dreaptă Forţa Naţională, facţiune care va fuziona prin absorbţie, la toamnă, cu noul partid.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: