Evenimentul Zilei > Social > Soluţia găsită de elevi CA SĂ IA BAC-UL: transferul de la real la uman
Soluţia găsită de elevi CA SĂ IA BAC-UL: transferul de la real la uman

Soluţia găsită de elevi CA SĂ IA BAC-UL: transferul de la real la uman

Mai mulţi elevi de clasa a XII-a din judeţul Vaslui s-au transferat anul acesta de la clase cu profil real la profil umanistic, pentru a evita să susţină examenul de Bacalaureat la proba de matematică, acolo unde se iau de obicei cele mai multe note sub 5.00.

Elevii admit că preferă să-şi schimbe profilul decât să rişte nepromovarea examenului de maturitate.
„Dacă vreau la facultate, trebuie să mă mut la uman”
„Când aveam română, istorie, ziceam că-s uşoare, era relaxare, când veneau matematica, fizica sau chimia, era un chin. Am fost la matematică-informatică şi acum sunt la filologie. M-am transferat. Am acumulat goluri şi nu puteam să evoluez şi să fac faţă la matematică. Mai mult de 5.00 nu am avut, mă ţineam pe linia de plutire şi m-am gândit că, dacă vreau să urmez o facultate, trebuie să iau bac-ul. Degeaba stau la mate-info şi nu fac nimic”, a spus o elevă de la Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” din Vaslui, citată de Agerpres.
Tentaţia recompenselor care se obţin uşor
De cealaltă parte, profesorii susţin că elevii preferă să se transfere deoarece există în rândul acestora tentaţia de a obţine note bune cu efort redus. „Nu cred că matematica a devenit o sperietoare. Cred că tendinţa de a obţine lucruri cât mai uşor este trendul actual. Programele şcolare sunt extrem de încărcate, la matematică-informatică sunt foarte dificile. Pregătirea elevilor din gimnaziu nu este întotdeauna la înălţime, iar faptul că o parte din elevi ajung la profilul real fără să fi dorit îi pune într-o situaţie delicată, ei ajungând să nu facă faţă”, a spus profesorul de matematică Gheorghe Panainte Cornescu.
De la începutul acestui an, în Vaslui, aproximativ 100 de elevi de clasa a XII-a s-au transferat de la profilul real la cel umanistic. Astfel, candidaţii nu vor mai susţine obligatoriu la Bacalaureat proba la matematică, ci la istorie sau geografie. 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: