Evenimentul Zilei > Horoscop > Solstițiul de vară. Începe vara. Au râs timp de două stații de metrou. 4.034 de planete, dintre care 11 seamănă cu Terra │ Horoscopul lui Dom’ Profesor
Solstițiul de vară. Începe vara. Au râs timp de două stații de metrou. 4.034 de planete, dintre care 11 seamănă cu Terra  │  Horoscopul lui Dom’ Profesor

Solstițiul de vară. Începe vara. Au râs timp de două stații de metrou. 4.034 de planete, dintre care 11 seamănă cu Terra │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Solstițiul de vară, este, pentru România, la ora 01:34. Calculele le-a făcut regretatul Harald Alexandrescu, mai am pe undeva foaia îngălbenită de imprimantă cu ace, o foaie cu găurele pe margini. Soarele trece, în mod convenţional, din zodia Gemenilor, în cea a Racului. În „mod convenţional” pentru că, de fapt, real, Soarele se află în constelaţia Taurului şi probabil că va intra în constelaţia Gemenilor pe 23-24 poate chiar 26 iunie. Să nu confundați zodiile cu constelațiile, am spus-o de nenumărate ori.

 

 

 

 

HOROSCOP  Pe 21 iunie s-au născut  Jean-Paul Sartre, Benazir Bhutto, Francoise Sagan, Bertha von Suttner, James Short, prinţul William, Andrei Şerban, Puiu Călinescu, Horia Furtună.

 

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții Iulian din Tars și Afrodisie.

 

Undeva, în Dacia, care i se spune astăzi, nu se știe de ce, România mai știu unii gesturile și vorbele, ritualul de solstițiul de vară, când Soarele ajunge, pe cer, în vârful ascensiunii sale. Din fericire secrete mari şi grele încă mai ţin, ca cele șapte sigilii, o naţie întreagă să nu fie spurcată şi spulberată de străini răuvoitori!

 

Acum două-trei mii de ani dacii veneau, se apropiau, iată-i în depărtare! Războinici puternici şi femei frumoase, mândria unei rase nobile, legendare. „Cei mai drepţi şi mai viteji! Îndeplineau și ei, la rândul lor, un ritual vechi de când lumea, de la strămoşii agatârşi. Nu mai ştiau exact toate vorbele şi gesturile, tot ritualul, dar de petrecut, petreceau!

Noaptea solstiţiului de vară era dedicată spiritelor focului. Nimeni nu dormea, toată lumea stătea pe lângă imense focuri de tabără, pentru că cine vedea primul răsăritul de soare în ziua solstiţiului de vară, acela era norocos tot anul şi era cinstit şi admirat de toată lumea.

Se spuneau poveşti vechi de la strămoşi, se cânta, se dansa, se mâncau fripturi delicioase făcute la proţap, se bea vin adevărat şi se legau prietenii.

În Marea Britanie, la Stonehenge, probabil că niște ciudați îmbrăcați în alb o să facă niște gesturi și o să spună niște vorbe inventate de ei. Sunt wicca, nu au nimic comun cu druizii – vechea credință europeană a fost pierdută complet. Oare?

Da… Începe vara. Nu vara astronomică, vara! Calendarul greșește, este decalat față de reperele naturale cu douăzeci de zile. Nu știu de ce, chiar nu știu!

 

HOROSCOP  Dar, dragi lupi, padawani și hobbiți solstițiul este și prilej de bucurie, de veselie. Hai să vă povestesc ce i s-a întâmplat finei mele, Angela, la New York.

Ora opt seara. În metrou. Nu era aglomerație, ora de vârf trecuse. Cam pe la ora asta se întorcea mereu Angela acasă, de la clinică. În New York mai bine folosești metroul pentru că cu mașina nu ajungi nicăieri, stai și stai în aglomerația de nedescris. S-a urcat în vagonul zmângălit hidos cu graffiti și s-a așezat la un scaun distanță de o negre… afro-americană tânără, apetisantă, și îmbrăcată cu țoale de firmă. Îi sună negresei mobilul. Din cotcodăceala ei rezulta că era o veche prietenă de școală care făcea invitațiile pentru un banchet de nu știu câți ani de la absolvire. Apoi fata începe să-și povestească viața. Prietenei și celorlalți călători din metru. Dar, când a ajuns la soți: ”… dragă, fostul era un negrotei fițos și cu ifose, numai gura era de el, actualul este un alb mitocan, care cred că este puțin cam nebun…” tot metroul a izbucnit în râs. Și au râs două stații de metrou. Prea semăna cu ceea ce pățise America cu ultimii doi președinți!

HOROSCOP  Astă noapte am încercat noul meu refractor. Este foarte bun, excelent aș putea spune. Așa cum mi-a sugerat un nou prieten, Cristian, noul refractor se va numi Gina, în amintirea pisicuței mele, pe care de mult ce o iubesc mi se pare că s-a transformat în fantomiță. Da, dar și Miki o simte!

Dar, niciodată telescoapele de pe Terra nu se pot compara cu telescopul Kepler, aflat în spațiu, având o vizibilitate perfectă, fără atmosferă. Am primit un raport de la NASA. O să fiu scurt pentru că sunt chemat cu insistență pe Dimineața Astrologilor. Ei bine raportul NASA spune că în timp de un an de zile, exact, telescopul spațial Kepler a evidențiat 4.034 de planete, marea lor majoritate făcând parte din sisteme cu una sau două stele centrale și mai multe planete. Similare cu Sistemul Solar. Kepler a descoperit și două exoplanete, care sunt în spațiu, nu fac parte din niciun sistem. Ciudat, foarte ciudat, asta contrazice cam tot ceea ce știam despre geneza planetelor. Dar, aici este surpriza, s-au descoperit 11 planete solide, poate chiar pietroase, minerale, similare cu Pământul ca dimensiuni, masă și distanță față de astrul central. La distanțe enorme, dar și America era la o distanță enormă până a fost inventată și construită caravela, care i-a permis lui Cristofor Columb să traverseze Atlanticul.

Dragi lupi, padawani și hobbiți vă rog să înțelegeți interesul și entuziasmul meu pentru explorarea cosmică, în special pentru cucerirea lui Marte și a centurii de asteroizi. Suntem în pragul unei noi epoci a descoperirilor geografice. Sigur, nu mai este geografică, este spațială. Așa cum descoperirea și cucerirea Americii a fosta capitală pentru progresul omenirii, tot așa explorarea și ocuparea lui Marte și a centurii de asteroizi va fi un pas enorm înainte. Resurse de neimaginat și o nouă planetă de terraformat ca să devină locuibilă. Marte este noua Americă!

Dacă sunteți de altă părere, sau aveți ceva de spus, scrieți-mi la [email protected], așa pot să vă răspund și putem să purtăm un dialog. Nu mai scrieți pe forum, este un obicei prost, nu știu cine l-a inventat, dar, cu siguranță, a fost un psihopat, un borderline.

O să intru pe Dimineața Astrologilor, să văd ce doresc, ce s-a mai întâmplat. Apoi o să continui să descarc filme și seriale. Am găsit un site unde totul este dublat în limba franceză, așa că o să am ciudățenia exotică de a asculta filmele americane în melodioasa limbă a lui Voltaire. Până mâine, când o să constat, dar sunt sigur de pe acum, că este, o altă zi!

                                            

                                                    ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP  

 

BERBEC   Ziua solstiţiului de vară te găseşte pregătit să te lupţi pentru interesele tale. Totuşi, relizezi că nu poţi schimba anumite situaţii, obiceiuri, reguli! Adaptează-te, cu iscusință. Graba şi enervarea, însă, nu au fost niciodată productive. Nici astăzi. Trebuie să dai dovadă de tact, calm şi diplomaţie. Nu te baza pe intuiţie, cel puţin nu astăzi. Încercă să nu te enervezi şi mai ales să nu iei decizii importante. Ai tendinţa logică să amâni nişte lucruri şi până la urmă nu este chiar o idee rea.

 

TAUR   Astăzi trebuie să faci ceea ce ştii tu mai bine, la ceea ce te pricepi în special, este doar solstiţiul de vară! Eşti în criză de timp, mai pe seară, alege ce este important pentru tine! În a doua parte a zilei eşti mai puţin ambiţios şi încăpăţânat decât de obicei şi pari chiar mulţumit de situaţia ta actuală şi de ceea ce ţi se întâmplă. Poţi păcăli pe toată lumea, dar nu şi pe tine însuţi. Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare, care în sistemul actual „ticăloşit” înseamnă doar bani mulţi. Pe care, evident, nu-i ai pentru că banii sunt la „ticăloşi” şi la „băieţii deştepţi”.

 

GEMENI   Energia solstiţiului de vară te dinamizează şi vrei ceva nou, incitant, poate chiar aventuros. Poate împărtășești aceleaşi idei şi valori cu unii din jurul tău, pe care poți să-i faci aliaţi! Sunt mai multe aspecte nefavorabile, cuadratiri şi opoziţii. Şi tu poţi întâlni o opoziţie astăzi, dar nu te înfuria, astăzi este ziua „opoziţiilor”. Prudenţa, vigilenţa şi un dram de viclenie te pot scuti de necazuri în perioada menţionată. Poziţia Lunii şi a lui Mercur ne îndreptăţesc să spunem că este bine, ca în perioada menţionată, să asculţi cu atenţie şi să provoci partenerii la discuţii.

 

RAC   Ești pe cale să gestionezi mai bine stresul, oboseala. Puterea solstiţiului de vară îţi oferă energia de care ai nevoie. Ai stabilit o ordine de priorităţi şi încerci să o respecţi! Aspecte favorabile afacerilor şi deciziilor importante. De asemenea o zi relaxantă şi plăcută ba chiar interesantă sub aspectul realizărilor. Dacă te duci la birou, totuşi se mai şi lucreză, sau unde îţi desfăşori activitatea, concentrează-te şi clarifică, eventual chiar finalizează problemele importante care trenează de ceva timp. O zi favorabilă, în special pentru activităţile de rutină.

 

LEU   Intri într-o altă ordine cosmică, într-un alt ciclu al timpului. Solstiţiul de vară este pentru tine un reper important. Simţi nevoia să-ţi extinzi relaţiile umane, teritoriul tău social. Astăzi în special şi în ce a mai rămas din săptămână, în general, este timpul regrupării. Trebuie să analizezi ultimele demersuri şi evenimente şi să retrasezi cursul lucrurilor. Fereşte-te de discuţii, mai ales pe seară. Nu reacţiona la nimic, taci şi zâmbeşte, mai ales dacă provocările vin din partea unei femei. O atitudine de felul „da, înţeleg, dar nu este în puterea mea !” descureajează o femeie pusă pe revanşă.

 

FECIOARĂ  Multe de făcut în această zi, tradițional, a lui Mercur. Toate s-au adunat astăzi, în ziua solstițiului de vară! Sunt situaţii, care te obsedează şi este greu să le găseşti soluţie.  Totuși, o zi liniştită pe care o poţi termina la o terasă sau la un film.  Dar, ceva legat de un aspect legal, de jurisprudenţă. Deocamdată aspectul este neutru şi nu te afectează în niciun mod. Ia uită-te în contractul tău de muncă, citeşte-l cu atenţie. Nicioadată nu ai făcut asta. Poţi să ai surprize! Cooperează mai strâns cu partenerii sau colegii şi spune-le exact şi precis ce aştepţi de la ei.

 

BALANŢĂ    Ziua solstiţiului de vară favorizează comerţul, cumpărăturile, domeniul negustoresc. Sau ceva similar. Fii atent la oportunități, domeniul sentimental e avantajat, amorul e la loc de cinste! O zi mai neobişnuită atât ca densitate cît şi ca evenimente în care poţi să faci ceva mai neobişnuit şi mai deosebit. Hermes, corespondentul grec al lui Mercur, te protejează astăzi în mod deosebit, aşa că poţi face cumpărături inspirate pentru tine, sau/şi pentru cei dragi. Dacă ai ceva de spus, astăzi este ziua, pentru că te bucuri de darul elocinţei. Planurile şi proiectele începute astăzi sunt faste şi pot să aibă o dezvoltare interesantă.

 

SCORPION   În această dimineața adopţi un stil frivol, încercând să controlezi interesele celor din jurul tău. Vrei să-ţi impui propriul program la serviciu şi seducţia ţi se pare cea mai ușoară cale! Favorurile stelelor se îndreaptă spre cumpărături şi cadouri. Ceea ce cumperi astazi va face mare placere celei dragi. Astăzi eşti ceva mai sensibil. Supraveghează-ţi regimul alimentar şi nu uita că graba strică treaba, oricare ar fi ea! Aspecte nu prea favorabile ale planetelor grele şi configuraţii complexe te atenţionează să fii foarte precaut în noile proiecte pe care le începi astăzi, sau chiar la activitatea curentă.

 

SĂGETĂTOR  Solstiţiul de vară îţi oferă o veste bună şi o întâlnire plăcută. Despinde de tine dacă combini cele două oportunităţi, sau le foloseşti pe rând, când crezi că este mai potrivit și necesar. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Dragostea şi carisma proprie sunt foarte bine aspectate. Evită, pe cât posibil, schimbările de program, locurile şi oamenii necunoscuţi. Nu intra în relaţii de afaceri cu persoane nerecomandate. Nu începe ceva nou astăzi, nici măcar un pachet nou de ţigări.

 

CAPRICORN    În această zi a solstițiului ai un moral excelent şi debordezi de energie. Poate o petrecere ad-hoc, poate la dans, poate sport! Liberul arbitru este de partea ta, orice decizie pare bună! Emoţional, simţi instinctiv dorinţa să fi cât mai mult în prezenţa celor la care ţii cu adevărat şi care îţi simt căldura sufletească (pe căldura asta!) şi îţi răspund pe măsură la gesturile tandre şi semnele tale de consideraţie. Pe de altă parte simţi o mişcare centrifugă de izolare, mai ales în a doua parte a zilei, o nevoie de singurătate şi solitudine în care vântul pustiului să-ţi vindece rănile sufleteşti.

 

VĂRSĂTOR   O zi favorabilă, pe mai multe planuri. Fă-ţi planuri de vacanţă. Vezi dacă nu poţi să organizezi un grup vesel de prieteni cu care să pleci să te distrezi, poate sărbătoriți solstițiul. Astăzi este o vreme când trebuie să accepţi responsabilităţi sporite într-o perioadă tensionată şi afectată financiar. Responsabilităţile pot fi şi de genul, mai drăgălaş, să scoţi căţeluşa afară la ora 11 noaptea! Vorbind serios, se pare că ai o dimineaţă mai aglomerată. Trebuie să te odihneşti mai mult, mai ales în a doua parte a zilei. Sau poate te duci la cursurile de dans? Pe total o zi bună, din punct de vedere personal.

 

PEŞTI   Ai idei bune, chiar foarte bune. Şi nu numai pentru această zi, ziua solstiţiului de vară! În duo “jumătatea” te sprijină şi te încurajează, solo, ai un cor de prieteni care te susţine! Până seara te simţi foarte bine. Sun Tzu spune că, adesea, în timpul unor bătălii, trebuie să dai importanţă detaliilor şi să tratezi în glumă lucrurile importante. Deoarece, urmează înţeleptul, lucrurile mărunte, detaliile de azi sunt sămânţa viitorelor probleme importante de mâine. Nu prea mai ai ce face cu problemele tale nerezolvate, iar rezolvarea lor te costă mulţi bani.