Evenimentul ZileiPoliticaSOLICITARE de ULTIMĂ ORĂ a liberalilor către Parlament în legătură cu REFERENDUMUL

SOLICITARE de ULTIMĂ ORĂ a liberalilor către Parlament în legătură cu REFERENDUMUL

SOLICITARE de ULTIMĂ ORĂ a liberalilor către Parlament în legătură cu REFERENDUMUL
PNL solicită Parlamentului declanșarea procedurilor care se impun pentru emiterea punctului de vedere favorabil asupra referendumului inițiat de președintele Klaus Iohannis, anunță partidul într-un comunicat de presă.

"Tematica supusă atenției de președintele României este acoperitoare asupra dezbaterilor iscate în întreaga societate, iar un alt punct de vedere decât cel favorabil inițiativei riscă să afecteze credibilitatea întregului Parlament. Avertizăm că, față de o asemenea situație, responsabilitatea aparține majorității parlamentare PSD-ALDE, care trebuie să accepte că deasupra intereselor sale politice se așază încrederea de care trebuie să se bucure o instituție fundamentală a democrației", scriu liberalii în comunicat.

Astfel, liberalii solicită social-democraților să spună clar, "cu subiect și predicat" dacă respinge cererea lui Iohannis cu privire la un referendum pe tema amnistiei, grațierii și a modificării Codului Penal.

"Solicităm PSD să afirme răspicat, cu subiect și predicat, dacă respinge solicitarea președintelui Klaus Iohannis de consultare populară. O astfel de poziție a PSD ar arăta duplicitatea acestui partid care revendică votul românilor, dar care respinge în același timp dreptul acestora de a se exprima asupra unei tematici de interes național pentru care nu solicitat și nici nu au primit mandat popular", se arată în document.

PNL precizează că tema grațierii și modificării legislației nu au făcut obiectul programului de guvernare al PSD, nu au fost puse în dezbatere publică, ci "s-au constituit într-o agendă secretă a acestui partid".

"Prin urmare, sunt total lipsite de fundament și aberante toate alegațiile liderilor PSD conform cărora nu sunt lăsați să guverneze întrucât nu li se permite promovarea celor două Ordonanțe de Urgență care, subliniem, nu au făcut obiectul scrutinului din 11 decembrie. Actul de guvernare nu este cu nimic împiedicat de nepromovarea acestor Ordonanțe de Urgență, croite cu dedicație pentru politicieni sau protejații acestora", au explicat liberalii.

PNL mai susține că PSD este obsedat de amnistie și grațiere încă din 2013.

"Obsesia PSD pentru amnistie și grațiere s-a manifestat încă din 2013, când PNL a reușit să blocheze acest demers. A continuat cu încercări constante ale PSD de alterare a legislației în domeniul penal, de sabotare a luptei anticorupție și de așezare a protejaților politici deasupra Legii prin vot politic în Parlament.  PNL s-a aflat de fiecare dată de partea celor care au susținut egalitatea în fața legii ca fundament al statului de drept", a concluzionat PNL.

 

 


Accesează: