Povestea celor 1.000 de soldați mâncați de CROCODILI. Adevărul despre CARNAGIUL din Golful Bengal

Povestea celor 1.000 de soldați mâncați de CROCODILI. Adevărul despre CARNAGIUL din Golful Bengal

Sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Birmania. Un regiment de 1.000 de soldați japonezi este prins între trupele marinei britanice și brigada 36 de infanterie indiană. Rămași fără muniție și fără mâncare, japonezii refuză să se predea și iau o decizie disperată, care a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai mare atac al crocodililor din istorie.

Pentru japonezi, singura modalitate de a scăpa de atacul Aliaților a fost să traverseze o mlaștină groasă, lungă de 10 kilometri, plină cu crocodili. Totul se întâmpla în Insula Ramree din Golful Bengal, în februarie 1945.

În acel moment, forțele britanice aveau nevoie de o bază aeriană în zona Ramree Island pentru a lansa mai multe atacuri împotriva japonezilor. Aceștia din urmă s-au ținut, însă, tare, cauzând o bătălie obositoare care a continuat timp de șase săptămâni.

Când au pierdut pozițiile, japonezii au lăsat în urmă aproximativ 1.000 de soldați, care au refuzat să se predea și au ales să fugă printr-o mlaștină plină cu mangrove.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mersul prin mlaștină s-a dovedit a fi, însă, foarte greoi. Cartea Recordurilor susține, pe baza unui roman apărut în 1960, că soldații au fost atacați de crocodili și că aproape toți au fost mâncați de vii de reptile, doar 10 dintre ei scăpând cu viață.

Recent, o echipă de la National Geographic a decoperit documente japoneze de la acea vreme, care au făcut lumină în acest caz. Se pare că soldații japonezi ar fi fost uciși de britanici, care i-au urmărit din pădure și i-au prins captivi în noroi. Totuși, 500 dintre ei au reușit să scape și să ajungă cu bine pe continent. Ceilalți 500 care au murit au fost, într-adevăr, mâncați a doua zi de crocodili, care veniseră de la distanțe mari.

Povestește un soldat britnic, martor la eveniment:

"Noaptea aceea (din 19 februarie 1945) a fost cea mai oribilă noapte pe care orice membru al M.L. a experimentat-o vreodată. Crocodilii, alertați de război și de mirosul de sânge, s-au adunat printre mangrove pentru următoarea lor masă. Odată cu apariția mareelor, crocodilii se îndreptau spre bărbații morți sau doar răniți, nevinovați, care se înghesuiau în noroi...”

Interesant este că echipa de la National Geographic a mers la sediul Cărții Recordurilor și a arătat documentele, convingându-i ca, la ediția viitoare, să șteargă acest record din istorie (video mai jos).

Cea mai mare reptilă din lume

Crocodilul de apă sărată (Crocodylus porosus), întâlnit în Ramree, este cel mai mare dintre toate speciile de crocodili și cea mai mare reptilă din lume. Există raportări neconfirmate despre exemplare care au atins mărimi impresionante de opt – zece metri în lungime, deși o mărime de cinci – șase metri este mai plauzibilă. Această specie are un cap relativ mare pe care există o pereche de creste de la ochi până la centrul botului. De obicei, adulții sunt închiși la culoare cu zone de cafeniu deschis sau cenușiu și au benzi de culoare mai închisă pe părțile laterale.