Şoferii, "sancţionaţi" de poliţişti cu tricouri

Şoferii, "sancţionaţi" de poliţişti cu tricouri

Şoferii şi motocicliştii care au tranzitat, ieri, judeţul Dâmboviţa, pe DN 7, au fost traşi pe dreapta de poliţişti şi "sancţionaţi" cu tricouri purtând mesajul: "Pentru poliţia dâmboviţeană viaţa ta contează!" şi pliante prin care erau îndemnaţi să respecte regulile de circulaţie.

De mâine şi până la sfârşitul lunii, „avertismentele“ inedite se vor transforma însă în amenzi serioase, spun oamenii legii.

Ieri, timp de o oră, zeci de poliţişti, ajutaţi de sute de voluntari - în mare parte şoferi „dotaţi“ cu pancarte pe care scria: „Respectă regimul legal de viteză!“ ori „Nu depăşi neregulamentar!“ - au făcut un lanţ uman, de-o parte şi de alta a DN 7 - considerat pe locul trei în „topul“ celor mai periculoase şosele din ţară - în speranţa că astfel îi vor convinge nu doar pe şoferi, ci şi pe pietoni, să respecte regulile de circulaţie.

„Suntem decişi să repetăm «protestul » de azi, poate luna viitoare (...) Până atunci însă, vom pune tunurile, la modul serios, pe cei care încalcă regulile de circulaţie. Şi, pentru că viteza este principala cauză a accidentelor pe această şosea, am dublat numărul agenţilor de circulaţie, iar vitezomanii vor fi «vânaţi» cu radare în cascadă“, au precizat poliţiştii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit acestora, în special pentru protecţia pietonilor, DN 7 ar avea nevoie şi de o serie de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte siguranţa.

„Le-am atras atenţia celor de la Compania Naţională de Drumuri să monteze panouri reflectorizante, care să mărească vizibilitatea în timpul nopţii, mai ales în apropierea trecerilor de pietoni. Deşi nu au făcut-o până acum, speranţa moare ultima...“, au conchis oamenii legii.