Evenimentul Zilei > Actualitate > ŞOFERII pot scăpa de COŞAMRUL aglomeraţiei de la FRONTIERĂ cu ajutorul telefonului mobil. Aplicaţie ON-LINE pentru afișarea timpilor de așteptare LA GRANIŢĂ
ŞOFERII pot scăpa de COŞAMRUL aglomeraţiei de la FRONTIERĂ cu ajutorul telefonului mobil. Aplicaţie ON-LINE pentru afișarea timpilor de așteptare LA GRANIŢĂ

ŞOFERII pot scăpa de COŞAMRUL aglomeraţiei de la FRONTIERĂ cu ajutorul telefonului mobil. Aplicaţie ON-LINE pentru afișarea timpilor de așteptare LA GRANIŢĂ

Pe site-ul Poliției de Frontieră a fost introdusă o secțiune care afişează media timpilor de așteptare în toate punctele rutiere de trecere a graniţei. Astfel, începând de astăzi, conducătorii auto au posibilitatea de a opta pentru alegerea unui traseu cât mai puțin aglomerat.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că, pentru a veni în sprijinul celor care intră sau ies din ţară, începând de astăzi este funcţională o nouă aplicație on-line care poate fi accesată de pe orice calculator sau terminal mobil, smartphone sau tabletă, cu acces la internet.

Aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps putându-se configura traseul către un anumit punct de trecere a frontierei ce înregistrează valori de trafic scăzute. Timpii de aşteptare din punctele de frontieră sunt actualizaţi în timp real, pe aplicaţie apărând astfel trasee de culoare verde – acolo unde timpii de aşteptare sunt de până în 20 de minute, de culoare galbenă – unde timpii sunt între 20 şi 60 de minute şi culoare roşie – unde timpii de aşteptare sunt de peste 60 de minute.

Aşadar, oricine deţine un telefon mobil cu acces la internet poate avea din timp reprezentarea celui mai bun traseu pentru a tranzita punctele de trecere a frontierei României, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a precizat că aceste demersuri de informare a cetățenilor sunt luate în paralel cu măsuri organizatorice de suplimentare a personalului poliției de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcție de dinamica valorilor de trafic.

O aplicație de verificare a timpilor de așteptare pentru fiecare punct de trecere a frontierei a fost anunțată,  la Guvern, de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă.

Inițiativa are ca scop evitarea aglomerărilor la punctele de frontieră cele mai tranzitate, oferind conducătorilor auto posibilitatea de a opta pentru cea mai avantajoasă variantă, transmite MAI.

Aplicația este gratuită și poate fi consultată pe site-ul Poliției de Frontieră Române AICI

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: