Evenimentul Zilei > Actualitate > Şoferii prinşi beţi la volan, obligaţi să lucreze la morgă timp de 15 zile
Şoferii prinşi beţi la volan, obligaţi să lucreze la morgă timp de 15 zile

Şoferii prinşi beţi la volan, obligaţi să lucreze la morgă timp de 15 zile

Poliţia şi autoritatea judecătorească din Thailanda au desfăşurat un experiment. Douăzeci de conducători auto, prinşi în stare de ebrietate la volan, au fost obligaţi să facă curăţenie la o morgă timp de 15 zile.

Decizia privind desfăşurarea experimentului a fost luată după ce în această ţară au murit în accidente rutiere 390 de persoane în timpul sărbătorii budiste tradiţionale a Anului Nou. Jumătate din aceste decese au avut loc tocmai din cauza şoferilor beţi la volan.

Astfel, autorităţile thailandeze au decis să-i trimită pe o parte dintre cei prinşi în această stare la volan, în scopul reeducării lor, să facă curăţenie la o morgă în care sunt aduse cadavrele oamenilor decedaţi în accidente rutiere. “„Deja în prima zi de lucru eu am văzut destule ca să renunţ să mai conduc mijlocul de transport în stare de ebrietate”, a declarat un bărbat de 25 de ani.

El a mărturisit îngrozit că cel mai straşnic a fost să vadă durerea persoanelor apropiate celor care au murit din cauza acţiunilor unor şoferi băuţi sau din cauza faptului că ei înşişi au urcat la volan după ce au consumat alcool.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: