Escrocheria cu bluza legată de ștergător este o metodă folosită de hoți, care îl face pe șofer să coboare din mașină în scopul de a-l jefui.

Modul de acțiune este unul simplu. Este filată persoană care are bani sau bunuri de valoare asupra sa și care este urmărită până în momentul în care pot da lovitura fără a fi prinși. Ei leagă un obiect vestimentar, de obicei un plover, o bluză sau o cămașă de ștergătorul mașinii astfel încât acesta să blocheze vizibilitatea șoferului.

Cele două posibilități sunt următoarele.

În prima variantă, șoferul observă după ce a intrat în mașină, iar acesta este cazul ideal pentru hoți, pentru că ei fură de pe scaunul din dreapta portofelul sau bunurile de valoare lăsate în mașină. Totodată, în anumite cazuri, în SUA, a fost momentul în care hoții au atacat femeile și chiar le-au răpit, profitând de faptul că nu mai erau deloc atente și se chinuiau să dezlege nodul.

În cea de-a doua, șoferul încercă să conducă fără să dezlege bluza înnodată de ștegător, iar hoții urmăresc mașina până în momentul în care victima decide să oprească autoturismul pentru a-l înlătura. Nodul fiind foarte strâns, va necesita timp, iar hoții vor avea timp să fure din mașină.

Așadar cel mai bine este să evitați să atrageți atenția asupra dumneavoastră și să nu aveți obiecte de valoare. În cazul în care vedeti o bluză sau ceva înnodat de ștergătorul mașinii, cel mai bine este să blocați ușile autoturismului și să cereți ajutor, scrie stiridiaspora.ro.