Evenimentul Zilei > Social > ATENȚIE ȘOFERI, REGULI NOI! Toată lumea este OBLIGATĂ sa își doteze MAȘINA cu acest SISTEM
ATENȚIE ȘOFERI, REGULI NOI! Toată lumea este OBLIGATĂ sa își doteze MAȘINA cu acest SISTEM

ATENȚIE ȘOFERI, REGULI NOI! Toată lumea este OBLIGATĂ sa își doteze MAȘINA cu acest SISTEM

Atenție șoferi! Începând de sâmbătă, toți posesorii de autovehicule sunt obligați să își instaleze pe mașină sistemul eCall.

Sâmbătă a intrat în vigoare reglementarea Uniunii Europene care impune instalarea pe toate autovehiculele noi a sistemului eCall, care este obligatoriu pentru șoferi.

Ce face sistemul eCall? Acesta lansează automat apeluri de urgenţă în caz de accident, informează DPA. În ceea ce priveşte autoturismele omologate înainte de 31 martie 2018, este posibilă instalarea ulterioară, în mod opțional, a unui sistem eCall, scrie Agerpres.

Mașinile dotate cu eCall pot alerta cel mai apropiat centru de intervenţie de urgenţă, oriunde în UE, transmiţând locul exact în care s-a produs accidentul, chiar dacă pasagerii nu pot vorbi.

Potrivit estimărilor Uniunii Europene, sistemul va reduce timpul de reacţie în caz de urgenţă cu 50% în afara localităţilor şi cu 60% în zonele urbane.

„Asta înseamnă că ambulanţele, autospecialele pompierilor şi poliţia pot interveni cât mai rapid, în ‘ora de aur’ de după o coliziune”, a afirmat Erik Jonnaert, secretar general al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile.