Evenimentul Zilei > Actualitate > Șoferi inconștienți. Au trecut calea ferată ilegal prin fața polițiștilor. Permise reținute și amenzi usturătoare
Șoferi inconștienți. Au trecut calea ferată ilegal prin fața polițiștilor. Permise reținute și amenzi usturătoare

Șoferi inconștienți. Au trecut calea ferată ilegal prin fața polițiștilor. Permise reținute și amenzi usturătoare

Opt șoferi au rămas fără opermise de conducere iar alți peste 25 au fost amendați, în cadrul unei acțiuni organizate de către Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată. Culmea, chiar dacă la acțiune participau și jurnaliști, unii dintre conducătorii auto nu s-au sfiit să încalce regulile de circulație sub nasul oamenilor legii.

O acțiune operativă organizată de către Direcția Rutieră și Direcția de Poliție Transporturi (DPT), în zona trecerilor la nivel cu cale ferată a scos la iveală inconștiența unor șoferi care, deși au văzut grupurile de polițiști jurnaliști care se aflau în zonă, nu s-au sfiit să treacă calea ferată, fără respectarea semnalelor luminoase sau să încalce alte reguli de circulație.

Așa cum au declarat polițiștii aflați la fața locului, acțiunea  DPT prin Secția Regională de Poliție Transporturi (SRPT) București – SSPPC, alături de Direcția Rutieră prin Brigada Poliției Rutiere (BPR) a Capitalei a fost organizată în baza Planului de Acțiune comun ce a avut ca scop reducerea riscului rutier în zona trecerilor la nivel cu calea ferată. Astfel, sâmbătă, între orele 07.00 – 12.00, două echipaje de poliție formate din 4 polițiști SSPPC și un echipaj format din 3 politisti din cadrul DGPMB – BPR au acționat la doua pasaje de trecere la nivel cu calea ferată. Unul dinte acestea a fost pe Șoseaua Andronache.

În timpul acțiunii, polițiștii  SRPT București din cadrul IGPR – DPT și cei de la BPR din cadrul DGPMB au reținut opt premise de conducere și au aplicat peste 25 de amenzi ce depășesc 20.000 de lei.

Unii dintre cei care au rămas fără premise de conducere și au primit și sancțiuni au trecut, nonșalant, calea ferată ilegal.

Situația de la fața locului arată că, deși polițiștii organizează acțiuni preventive, șoferii ignora semnalele de la trecerile peste calea ferată ceea ce conduce, deseori, la accidente grave, soldate cu decese, dar și la pagube însemnate la materialul rulant al CFR.

Poliţiştii atrag atenţia tuturor conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie la trecereile la nivel cu calea ferată!

Semnalele luminoase şi acustice, precum şi barierele sunt foarte importante, rolul lor fiind de a proteja viaţa conducătorilor auto şi de a evita producerea unor grave accidente rutiere. În zonele neprevăzute cu astfel de semnale, conducătorul auto trebuie să se asigure temeinic înainte de a traversa calea ferată!