Evenimentul Zilei > Actualitate > Șoferi, atenție! ÎCCJ a oferit o sentință DEFINITIVĂ. Se limitează drepturile POLIȚIEI
Șoferi, atenție! ÎCCJ a oferit o sentință DEFINITIVĂ. Se limitează drepturile POLIȚIEI

Șoferi, atenție! ÎCCJ a oferit o sentință DEFINITIVĂ. Se limitează drepturile POLIȚIEI

Veste importantă pentru șoferii din România, ultima sentință oferită de instanțele de judecată fiind în favoarea acestora.

Poliția Locală a fost deposedată de niște drepturi considerate a fi abuzive conform sentinței date de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Aceasta a decis că polițiștii de la “locală” nu mai au voie să oprească mașinile în trafic.

Decizia magistraților: „În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 39, art. 102 alin. (1) pct. 14 şi art. 105 pct. 10 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, prin raportare la dispoziţiile art. 7 lit. h) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, doar agentul constatator din cadrul poliţiei rutiere are competenţa de a solicita proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul comunicarea identităţii persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum şi de a aplica sancţiunile contravenţionale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relaţiilor solicitate. Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă”.