Evenimentul Zilei > Actualitate > RECORD! Amendă de 1 MILION și JUMĂTATE de euro pentru un român!
RECORD! Amendă de 1 MILION și JUMĂTATE de euro pentru un român!

RECORD! Amendă de 1 MILION și JUMĂTATE de euro pentru un român!

Un șofer român de TIR a primit o amendă colosală în Franța. Deși, inițial, a declarat că ar fi sârb, șoferul s-a legitimat cu un pașaport românesc.

Șoferul român de TIR arestat în Franța a primit și trei ani de închisoare după ce poliția i-a descoperit în autotrailer o încărcătură cu stupefiante.  

Românul a fost oprit la granița cu Spania. El avea ascunse în remorcă 290 de kilograme de cannabis, mascate cu pachete de scoarță de pin și cutii de vopsea. Se pare că destinația finală a șoferului era Danemarca.

El a primit, în afară de amenda uriașă, interdicţia de a intra 10 ani în Franţa. Sentința poate fi însă atacată cu apel.

Alt caz, alte droguri

La mijlcoul lunii noiembrie, un alt român a fost prins cu aproximativ 400 de kilograme de cocaină şi heroină, în valoare de 27 de milioane de lire sterline, ascunse într-un container în portul Killingholme. Bărbatul era un şofer de naţionalitate română, în vârstă de 45 de ani. Şoferul a fost arestat sub bănuiala de complicitate la importarea de droguri de categoria A şi ulterior a fost eliberat.