Evenimentul Zilei > Social > Un șofer de 74 de ani i-a șocat pe polițiștii rutieri. Au fost chemați, de urgență, JANDARMII
Un șofer de 74 de ani i-a șocat pe polițiștii rutieri. Au fost chemați, de urgență, JANDARMII

Un șofer de 74 de ani i-a șocat pe polițiștii rutieri. Au fost chemați, de urgență, JANDARMII

Polițiștii rutieri din Sibiu s-au confruntat la sfârșitul săptămânii trecute cu un caz mai puțin obișnuit. Aceștia au fost nevoiți să apeleze la jandarmi.

Sâmbătă, în jurul orei 14,30, în municipiul Sibiu, polițiștii rutieri au fost solicitați să acorde sprijin unui echipaj de jandarmi după ce au depistat un conducător auto care emana o puternică halenă alcoolică, pe strada Avram Iancu, informează oradesibiu.ro.

Sibianul în vârstă de 74 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, în schimb a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge.

De asemenea, în urma verificărilor, s-a constatat că dreptul de a conduce al bărbatului este anulat.

În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat, urmând ca, în funcție de rezultatul testului toxicologic, cercetările să se extindă și asupra infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul în care valoarea alcoolemiei în sânge este mai mare de 0,80 g/l.