Cei doi s-au certat pentru că niciunul nu a vrut să ofere prioritate pe o străduţă îngustă. În timp ce tânărul a ajuns la spital cu răni grave, agresorul a fugit şi este căutat şi la această oră de poliţişti.

O manevră banală, de acordare de prioritate, l-a scos din minţi sâmbătă pe un şofer, în cartierul Crângași, în faţa unui centru comercial.

Incidentul s-a petrecut într-o intersecţie din Sectorul 6 al Capitalei. După o şicanare în trafic, şoferii au coborât din maşină şi au început să se certe. Numai că, unul dintre ei a scos cuţitul.

Cel mai tânăr dintre şoferi, un bărbat de 28 de ani a fost înjunghiat şi abandonat de agresor în mijlocul străzii. A fost apoi transferat la spital şi a scăpat cu viaţă. Poliţiştii cred că suspectul este un bărbat de 52 de ani, care locuieşte în acea zonă.

Poliţiştii au identificat maşina agresorului şi au adus-o la secţie, ca să fie analizată. Pe bărbat, însă nu l-au găsit acasă.

Este al doilea eveniment violent, în mai puţin de o săptămână în Capitală. Marţi, doi traficanţi de droguri şi-au reglat conturile pe un bulervard aglomerat, printre sute de maşini.

Gabriel Diaconu, psihiatru: „Ce observ în ultima vreme este o serie de fenomene cu violenţă de trafic şi violențe între şoferi. Explicaţia posibilă: poate să aibă de-a face cu şoferii sau poate are de-a face şi cu axa legii, cu felul în care autorităţile rezolvă problema violenţei în trafic şi a prevenţiei, în deosebi.”

Din cauza agresivităţii din trafic, mai bine de jumătate din şoferi nu se simt în siguranţă la volan, arată un studiu făcut de Poliţia Română. Trei sferturi dintre șoferii chestionați au declarat anul trecut că au fost victime ale agresiunilor în trafic.