Intrarea Elenei Udrea în cursa pentru Cotroceni accelerează ritmul campaniei electorale, sunt de părere sociologii consultații de EvZ și într-o primă fază îi provoacă probleme candidatului ACL, Klaus Iohannis. „Cred că Elena Udrea dinamizează campania, iar cel mai încurcat, cel puțin în acest moment, va fi Klaus Iohannis, pentru că Udrea va încerca să capteze mai ales din electoratul PDL și îl va obliga la gesturi suplimentare, unele incomode, inclusiv să dea mesaje PDL pentru a opri o eventuală hemoragie a electoratului. Elena Udrea are abilități de comunicare și poate să genereze dispute frecvente pe principalele subiecte”, a spus directorul INSCOP, Remus Ștefureac, pentru EvZ.

Sociologul a mai afirmat că este foarte posibil ca și reprezentanți ai PNL și PDL să o atace pe Elena Udrea și pe Traian Băsescu, pentru a evita asocierea Iohannis-Băsescu pe care o încearcă PSD. „În acest caz, Iohannis va avea de gestionat riscul îndepărtării electoratului lui Traian Basescu în turul II care, chiar dacă nu va vota cu Ponta, ar putea sta acasă, ceea ce îl avantajează pe același Victor Ponta”, a afirmat Remus Ștefureac, care a punctat că Traian Băsescu mai are un electorat, adică votanți, care oscilează între minimum 5% și un maximum probabil de 12-15%.

Și sociologul Vasile Dâncu a afirmat că intrarea în cursă a Elenei Udrea îi va determina pe ceilalți candidați să încerce mai mult să atragă atenția și „să ridice tonul”. „Cred că e o candidatură care încearcă să fixeze un pilon puternic al Dreptei. Cred că încearcă să candideze pentru partid și să își stabilizeze partidul care de abia a trecut pragul electoral. Va încerca candidatura pentru 2016”, a mai spus sociologul, care a adăugat că Elena Udrea se bazează nu doar pe moștenirea șefului statului, dar și pe tineri, altfel destul de greu de adus la vot.

PNL vede utilă candidatura Elenei Udrea

„E utilă intrarea Elenei Udrea în cursă. Orice PSD-ist care încearcă să-l calomnieze pe Iohannis devine ridicol pentru că e clar că Băsescu are un singur candidat: Elena Udrea. În plus, mulți dintre cei care îl susțin pe Băsescu, dar nu și pe Udrea, îl vor vota pe Iohannis”, a afirmat vicepreședintele PNL Ludovic Orban, întrebat dacă mai este actuală comunicarea PSD care încearcă să-l apropie pe Băsescu de Iohannis.