Societe Generale riscă să fie preluată de către o bancă străină

Societe Generale riscă să fie preluată de către o bancă străină

Una dintre cele mai mari bănci din Franţa, Societe Generale, prezentă în România prin BRD, riscă să fie preluată de către o instituţie financiară străină, potrivit unui politician francez citat de Bloomberg.

"Ne îndreptăm către o tentativă de preluare a Societe Generale de către o bancă străină la un preţ avantajos. Se încearcă a se profita de această criză a zonei euro şi nu este bine pentru Franţa", a afirmat Jean-Pierre Balligand, membru al comitetului de finanţe din Adunarea Naţională.

Această remarcă subliniază nervozitatea politicienilor din Hexagon referitoare la independenţa marilor instituţii financiare din Hexagon vizavi de criza zonei euro şi de modul în care această le-a redus semnificativ şansele de a se finanţa.

Acţiunile marilor bănci franceze au scăzut în acest an, pe fondul temerilor investitorilor că acestea nu vor faţă expunerilor importante pe datorii ale unor ţări precum Grecia, Portugalia, Irlanda, Italia şi Spania. În plus, actorii de pe piaţa financiară au devenit tot mai reticenţi în a oferi împrumuturi instituţiilor financiare din Hexagon. Acţiunile Societe Generale au scăzut cu 27% doar în această lună. Capitalizarea bursieră a instituţiei a ajuns acum la circa 13,5 miliarde euro. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Tensiunea se agravează: Moody's a retrogradat Societe Generale
  • Ministru francez: Este prematur să discutăm naţionalizarea băncilor
  • O afirmaţie şocantă loveşte băncile franceze: "Nu ne mai putem împrumuta în dolari"