În discursul său, susţinut sâmbătă în România, la deja tradițională tabără de vară de la Băile Tușnad, finanțată de fundațiile partidului său FIDEZS, Viktor Orban, nu ar fi vorbit despre "problemele grave" cu care se confruntă ţara şi societatea ungară, a acuzat luni un parlamentar al Partidului Socialist din Ungaria, informează agenţia MTI.
 
Ildiko Borbely Bango a declarat într-o conferinţă de presă că Orban a neglijat starea "catastrofală a sistemului de sănătate, tensiunile provocate de lipsa forţei de muncă şi nici nu a vorbit despre sutele de mii de tineri care lucrează în străinătate din cauza dificultăţilor de a se putea întreţine".
 
Orban nu a vorbit nici despre "sistemul de învăţământ distrus" care determină soarta tinerilor din Ungaria şi viitorul ţării lor, a adăugat ea.
 
Ildiko Borbely Bango a deplâns de asemenea "corupţia politică", în contextul în care membri ai partidului la putere Fidesz şi familiile lor se îmbogăţesc.

"În centrul acestei situaţii este Viktor Orban, care conduce totul", a acuzat politicianul socialist ungar.
 
Orban şi-a susţinut discursul sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad.
 
Ca reacţie, Fidesz a declarat că partidul de opoziţie îl atacă pe premierul ungar deoarece se pregăteşte să implementeze "planul Soros".
 
Partidul de guvernământ a făcut referire la acuzaţii că organizaţiile legate de miliardarul american George Soros au planuri "să inunde Europa cu migranţi"

Te-ar putea interesa și: