Generaţia Milenara cunoscută şi ca Generaţia Y, este considerată „generaţia emancipării, generaţia care va face adevarata schimbare către nivelele superioare ale constiinţei umane. Are convingeri liberale, în care atitudinea nonconformistă şi rebelă permite dezvoltarea creativităţii şi a încrederii în propria persoana, este generaţia care caută cu aviditate să se dezvolte la nivel personal şi care simte nevoia să se exprime”, spune psihologul  Laura Delia Vlădulescu. Numai că, potrivit noului studiu, această generaţie devine tot mai singuratică.
Universitatea din Pennsylvania, în urma cercetării, a găsit o legătură strânsă între utilizarea social media și scăderea stării de bine a celor chestionaţi.  Utilizarea excesivă a social media poate fi doar unul dintre motivele pentru care unii tineri se simt foarte singuri.
Generaţia social media
Studiul YouGov a constatat că 31 la sută dintre americani spun că le este greu să își facă prieteni. 53% dintre ei spun că timiditatea ar fi una din cauze, în timp ce alte 27% spun că „nu simt nevoia de prieteni”.
Aşadar, cea mai singuratică generație milenară, conform sondajului, arată că 38 la sută dintre ei și-au făcut un nou prieten în ultimele șase luni. 70 la sută spun că au cel puțin un prieten cel mai bun, iar 49 la sută spun că au între unu și patru „prieteni apropiați”.
Avem dovada că tinerii  se simt tot mai înstrăinați și atomizați. Un alt sondaj realizat de Yakult UK a descoperit că 89% dintre tinerii între 18 și 29 de ani simt că viața lor este lipsită de sens și nu are niciun scop.

Te-ar putea interesa și: