Evenimentul Zilei > Politica > Șoc în politică. A căzut unul dintre bastioanele PSD. Vrâncenii s-au dat cu liberalii
Șoc în politică. A căzut unul dintre bastioanele PSD. Vrâncenii s-au dat cu liberalii

Șoc în politică. A căzut unul dintre bastioanele PSD. Vrâncenii s-au dat cu liberalii

Vrâncenii și-au ales duminică (27 septembrie - n.red) primarii, consilierii locali, președintele de consiliu județean și consilierii județeni în cadrul alegerilor locale 2020.

Potrivit Autorității Electorale Permanente (AEP) prezența la vot în Vrancea la închiderea urnelor era de 50,13%, ceea ce înseamnă că, din 311.406 totalul vrâncenilor înscriși pe listele permanente și complementare, 156.117 și-au exprimat votul.

76575 total alegători înscriși pe listele permanente de la Focșani

31.606 votanți la Focșani (41,27 %)

Adjud – 6266 votanți (38,32 %)

Mărășești – 4319 votanți (43,06 %)

Odobești – 4071 votanți (51,64 %)

Panciu – 3804 votanți (49,29 %)

Situația alegerilor locale în județ

Astfel la Măicănești Alianța PNL-USR-PLUS a câștigat la distanță mare primăria. O surpriză este la Dumitrești, unde fostul primar PSD Petrică Dogaru a anunțat pe pagina sa de Facebook că a pierdut.

De asemenea, și la Slobozia Bradului a câștigat candidatul PNL.

Aceeași situație este și la Adjud, unde din primele rezultatele se pare că PNL stă bine. De asemenea, la Suraia numărătoarea arată o distanță mare între PNL și PSD.

Florin Nechifor, candidatul PNL pentru funcția de primar al Adjudului, a înregistrat o victorie la scor împotriva PSD la Adjud.

Florin Nechifor a câștigat cu peste 50% din voturi postul de primar al orașului Adjud. PNL a avut un scor foarte bun la Consiliul Local Adjud, unde va avea majoritate.

Primăria Vârteșcoiu rămâne la PSD:„Sunt copleșit de emoții și bucurie de votul masiv pe care mi l- ați acordat mie si echipei mele, la fel ca și în anul 2016 votul este de peste 90%. Voi reveni cu un rezultat final în circa o oră. Vă asigur că împreună cu dumneavoastră vom face una dintre cele mai frumoase comune.” spune Viorel Mârza actualul și viitorul primar al comunei Vârteșcoiu într-o postare pe contul său de Facebook.

Primăria Homocea rămâne la PNL:„Dragi homoceni. Astăzi, peste 83% dintre dumneavoastră mi-aţi transmis prin votul exprimat, că drumul pe care am plecat acum patru ani a fost unul bun.

Vă multumesc pentru încrederea cu care m-aţi investit în noul mandat şi vă promit, aşa cum v-am promis şi acum patru ani, că voi face tot ce depinde de mine pentru ca localitatea noastră să devină una cu adevărat europeană.”-spune Vasile Petrea actualul și viitorul primar al comunei Homocea într-o postare pe contul său de Facebook.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: