Evenimentul Zilei > Politica > Oficial: Viorica Dăncilă atacă Cotroceniul în numele PSD
Oficial: Viorica Dăncilă atacă Cotroceniul în numele PSD

Oficial: Viorica Dăncilă atacă Cotroceniul în numele PSD

PSD se reuneşte sâmbătă într-un congres restrâns, pentru desemnarea oficială a Vioricăi Dăncilă drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din 24 noiembrie.

UPDATE: Viorica Dancilă a declarat sâmbătă la Congresul PSD, despre președintele Klaus Iohannis, că acesta a dat dovada de „cruzime” în timpul mandatului său, că se agață de „teme moarte” și că trebuie să plătească pentru ce a făcut și pentru ce nu a făcut:

„Adversarii politici sunt din ce in ce mai hotarati sa ne vada in genunchi. Stim deja ca vor scoate toate armele si ne vor ataca, suntem pregatiti. Nu putem fi infranti asa usor. Nu avem aroganta, avem apropierea de romani

Noi nu am fost niciodata cei care am taiat pensii si salarii. Noi nu am fost cei care semana ura. Nu am dispretuit, nu am fost absenti, nu am avut viziunea celor doua Romanii, a noastra si a lor.

Vine momentul in care trebuie sa raspunda pentru ce-a facut si pentru ce nu a facut. Sa nu faci nimic pentru ai tai este o dovada de cruzime. Sa-ti amintesti de poporul roman dupa 5 ani in campanie este o dovada de cinism, de dispret pentru cei care au avut incredere in tine sa le fii alaturi.

Pentru cel ce promitea lucrul bine facut pare ca ceasul a stat de mult. Pentru noi, toti ceilalti, au trecut 5 ani de nimic.

Promisiunea sa ii dea jos pe altii, doar agatandu-se de teme moarte, e dovada unei disperari si lipsa de viziune pentru tara. Nu stii sa le oferi nimic romanilor. Nu vor fi niciodata acolo unde isi doresc pentru ca nu inteleg romanii si nu se simt de-ai lor”, a declarat aceasta.

Aceasta a mai spus și că este mai puternică decât toți ceilalți bărbați care vor candida la prezidențiale, dar acum doar stau și țipă de pe margine.

„Pe mine aroganța nu mă reprezintă, pentru că de acolo vin, dintre oameni, pentru că țin cu poporul român și țin cu țara mea. Să nu uităm că astăzi suntem singurul partid cu un program de guvernare, cu o viziune pentru România.

Sunt singurul candidat care-și asumă guvernarea țării,  care își asumă să miște lucrurile înainte, sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac altceva decât să țipe de pe margine. Eu nu fug și nu mă tem, o să continui să lupt în fiecare zi pentru ca fiecărui român să-i fie mai bine aici.

Dragi colegi, vă chem să strângem rândurile, vă chem să luptăm împreună în această campanie care ne va decide viitorul, vă chem să dărâmăm toate perdelele de fum. Suntem mulți, suntem puternici și vreau să știți că vom câștiga aceste alegeri. Suntem o forță! Dumnezeu să ne ajute! Victorie! Știu că alături de voi, eu voi fi primul președinte femeie al României. Dumnezeu să ne ajute!”, a spus Viorica Dăncilă.


UPDATE – Președintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, a fost desemnată ofical, la Congresul PSD, drept candidat al partidului la alegerile prezidențiale din anul 2019.


Congresul are loc la Palatul Parlamentului, în sala Alexandru Ioan Cuza, iar la acesta vor participa mai puţin de o mie de delegaţi, scrie Romania TV.

Pe 23 iulie, Comitetul Executiv al PSD a votat ca preşedintele partidului, premierul Viorica Dăncilă, să fie candidatul la alegerile prezidenţiale.

Comitetul Executiv s-a reunit şi vineri, cu o zi înaintea congresului, şedinţă în care s-a decis remanierea. Astfel, propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan, în timp ce pentru Ministerul Afacerilor Interne a fost propus Mihai Fifor, iar pentru Ministerul Educaţiei Şerban Constantin Valeca. Iulian Iancu a fost propus vicepremier pe probleme economice, iar Ana Birchall, pentru parteneriate strategice.

De asemenea, s-a discutat despre campania electorală pentru alegerile prezidenţiale şi despre mobilizarea partidului, astfel încât să ia 25% din voturi.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, le-a transmis vineri liderilor PSD că este convinsă că sâmbătă, Congresul partidului „va fi unul bun, ţinând cont că va fi ultimul”.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: