Evenimentul Zilei > Politica > Soarta coaliției PSD-ALDE se decide la Guvern
Soarta coaliției PSD-ALDE se decide la Guvern

Soarta coaliției PSD-ALDE se decide la Guvern

Premierul Viorica Dăncilă discută, astăzi, cu Călin Popescu Tăriceanu, dacă ALDE rămâne la guvernare.

Ședința de coaliție are loc la ora 10:00. Viorica Dăncilă a anunțat că va discuta cu Tăriceanu despre soarta coaliției, în condițiile în care ALDE ia în calcul o alianță cu Pro România.

Ulterior întrevederii, ALDE se va reuni la Parlament în Biroului Politic Central şi Delegaţiei Permanente Naţionale pentru a decide dacă rămâne la guvernare alături de PSD sau începe o alianță cu Pro România.

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat, duminică, în Satu Mare, că nu a avut nicio discuție cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, cu care va vorbi, luni, într-o ședință a coaliției, în care vor fi lămurite mai multe aspecte.

Nu am luat în calcul acest lucru (o eventuală plecare a ALDE de la guvernare), nu am fost anunțați de către partenerii noștri de coaliție că vor să iasă de la guvernare. De ce facem alt scenariu în condițiile în care suntem încă în coaliție?

Ultima discuție dintre Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu a avut loc miercuri, însă nu s-a ajuns la un consens privind restructurarea Guvernului cerută de ALDE, potrivit unui comunicat transmis de partidul lui Tăriceanu imediat după întrevedere.

Și PSD a transmis un comunicat de presă după întâlnirea de miercuri dintre Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu, care a durat mai bine de două ore. PSD a precizat că în urma ședinței de coaliție s-a stabilit respingerea proiectului de lege privind amnistia și grațierea, în Parlament. De asemenea PSD a afirmat că săptămâna viitoare va exista o nouă întâlnire a coaliției PSD-ALDE pentru a analiza măsuri care privesc actul de guvernare și agenda publică.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, într-un interviu, că Guvernul funcționează din inerție și nu vrea să facă parte dintr-un Executiv „impotent”. Liderul ALDE a avut, totodată, discuții cu Pro România pentru a forma o alianță.