Soacra şefului „Fabricii de permise“, miliardară din pensie

Soacra şefului „Fabricii de permise“, miliardară din pensie

Fostul şef al Serviciului Permise Argeş, CodruţVlăsceanu - trimis în judecată de procurorii anticorupţie în dosarul „Fabrica de Permise“ - şi-a îmbogăţit copiii şi soacra cu şpăgile încasate de la viitorii şoferi.

Aşa susţin inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care le-au cerut magistraţilor confiscarea a peste 1.000.000 de euro din averea lui Vlăsceanu şi a familiei acestuia.

Astfel, inspectorii de integritate au descoperit că, din 2000 până în 2008, Cornelia Ciolpan, soacra lui Vlăsceanu, a reuşit să agonisească 318.095 de lei (peste 74.000 de euro). Şi asta în condiţ iile în care femeia este pensionară şi nu obţine venituri din alte surse.

„Cu privire la averea dobândită de Cornelia Ciolpan se poate constata că, deşi este pensionară şi nu realizează venituri din alte surse, aceasta a mai reuşit să achizi- ţioneze şi două apartamente: unul în municipiul Bucureşti - pe care i l-a donat nepotului, Silviu Vlăsceanu - şi altul în municipiul Piteş ti; două terenuri cu o suprafaţă totală de 4.047 de metri pătraţi, în comuna argeşeană Bradu, estimate la 23.000 lei (aproximativ 5.000 de euro), la care se adaugă «disponibilul» pe care aceasta îl are în conturi la bănci comerciale - 180.095 de lei (peste 42.000 de euro)“, arată inspectorii în documentele trimise instanţei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Atâta vreme cât Cornelia Ciolpan nu-şi poate justifica averea, se poate concluziona că aceasta îi aparţine de fapt lui CodruţVlăsceanu. (...) La fel se poate spune şi despre averea fiului acestuia, Silviu Vlăsceanu, care, deşi a realizat venituri totale de 1.113 lei, are o avere de peste 605.000 de lei (peste 140.000 de euro)“, au conchis oficialii ANI.