Smiley, surpriză pentru elevii de clasa a VIII-a. VIDEO

Una dintre dirigintele Școlii Gimnaziale „Oltea Doamna” din Oradea a venit în sprijinul elevilor cu un gest impresionant.

Mirela Tanc, diriginta clasei a VIII-a A, de Școala Gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, le-a făcut o surpriză aparte elevilor săi, la absolvire.

Diriginta l-a rugat pe Smiley să realizeze un clip motivațional elevilor săi, iar artistul nu a avut cum să refuze. Elevii de clasa a VIII-a au terminat oficial cursurile vineri, 5 iunie, potrivit calendarului anului școlar 2019-2020. Pe 3 iunie au început înscrierile la Evaluarea Națională.

Astfel, Mirela Tanc, profesoară de limba și literatura română, a decis să-i recompenseze pe elevii săi cu câteva clipuri motivaționale, după un an școlar întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

„Absolvenții de anul acesta merită totul. Pentru ei am încercat să fac și eu cât de mult am putut. Mi-am folosit toată priceperea pentru a le crea un moment de neuitat,” a scris profesoara pe pagina sa de Facebook.

Smiley le-a transmis elevilor: „Vă felicit că ați terminat cu bine clasa a 8-a. Vă urez în examenele care urmează, în primul rând la capacitate și la admiterea în liceu. Să vă dezvoltați frumos. Să nu uitați să vă mai și distrați din când în când”.

Pe lângă Smiley, cei care le-au mai transmis astfel de mesaje elevilor au mai fost Fernando Remiers, de la Harvard, și Rashmi Khaturia – profesor de matematică la Kulachi Hansraj Model School – India.

Mirela Tanc a primit anul trecut de la MEN titlul de ”creator de educație”, cu un proiect, ”ACCED – Copilul de azi, creatorul de mâine!”, considerat un exemplu de bună practică și e considerat primul proiect dedicat digitalizării învățământului.

„Am apelat la jocul MineKraft pentru a-i convinge pe copii să citească, propunându-le să creeze «lumi» și personaje din cărțile citite, pe care să le prezinte. Metoda s-a bucurat de mare succes, ceea ce i-a făcut pe cei de la MicroSoft să descopere că acest joc poate fi utilizat la aproape toate materiile școlare. Așa au creat platforma MineKrafteducation, ca resurse educaționale, pentru educatori din întreaga lume”, explicat profesoara într-un interviu pentru bihon.ro.